in

Zwaargewond pleegmeis­je (10) vertelde op school dat ze werd mishandeld, toch moest ze terug naar huis

Een 10-jarig meisje uit Vlaardingen vecht voor haar leven in het ziekenhuis, nadat ze herhaaldelijk aan verschillende mensen, waaronder wildvreemden, vertelde dat ze thuis mishandeld werd door haar pleegouders. Ook buurtbewoners en haar biologische moeder sloegen alarm bij de instanties, zo meldt het AD. Ondanks deze waarschuwingen moest het meisje steeds terug naar huis, tot het uiteindelijk vreselijk misging.

Afgelopen maandag arresteerde de politie de Vlaardingse pleegouders Daisy en John. Terwijl hun pleegkind in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt, worden zij verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling. Bronnen onthullen aan het AD dat er al maandenlang signalen waren dat de situatie in het pleeggezin uit de hand liep, met pijnlijke details van het meisje zelf.

Lees ook
Valentina (3) die bijna 700 dagen in het ziekenhuis verbleef vanwege hartkwaal, is overleden

Begin december vertelde ze een medewerker in een supermarkt dat ze niet meer kon lopen. In het magazijn vertelde ze dat ze thuis werd geslagen. De politie werd gewaarschuwd en het letsel op haar benen werd gefotografeerd, maar er werd geen duidelijke conclusie getrokken over mishandeling.

Lees ook
Moeder verdronk dochtertje (3) omdat ze ‘veiliger was in de hemel dan bij ex’

Later die maand vertelde ze op school dat er thuis tegen haar werd geschreeuwd, dat ze straf kreeg en werd geslagen. Soms moest ze zelfs na*kt in de tuin staan. Na overleg met haar pleegmoeder werd het meisje toch weer naar huis gestuurd.

Horror ongeval Schiphol: Persoon komt in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt

Dode op Schiphol werkte op luchthaven, gaat om zelfmoord..