in

Vermiste vrienden (21 en 22) in MAAS sprongen telefoon achterna

Hulpdiensten zijn sinds zondagochtend bezig met een zoektocht naar twee mogelijke drenkelingen in de Maas bij Venlo. De twee sprongen in het water bij de Maaskade in de Limburgse stad en zijn sindsdien verdwenen, zo meldt de politie na onderzoek. Rond 17.30 uur meldde de politie dat een sonarboot mogelijk een of beide drenkelingen had getraceerd.

De politie is rond 17.30 uur dan ook begonnen met dreggen op de plek waar de sonarboot een signaal kreeg.

Omstanders meldden rond 06.45 uur dat drie mannen de Maas in waren gesprongen. De drie waren in de haven, toen de telefoon van een van hen in het water viel. De eigenaar van de telefoon sprong daarop in het water. ,,De tweede man sprong 30 meter verder in het water om zijn vriend te helpen”, aldus de politie. ,,De derde man sprong wederom enkele tientallen meters verder in het water om hulp te bieden aan zijn vrienden.”

Lees ook
Waar blijft een scheet als je hem niet laat?

De drie mannen werden door de sterke stroming snel meegevoerd. De derde man, een 36-jarige man uit Venlo, wist de oever te bereiken en kon op eigen kracht uit het water komen. De andere twee, 21 en 22 jaar oud en woonachtig in Duitsland, zijn nog vermist. De 36-jarige man is niet gewond geraakt. Hij is onderzocht door ambulancepersoneel.

Lees ook
Dronken man in tijgerstring valt in slaap bij McDrive

Duikteams en sonarboot
De brandweer en politie zijn na de melding rond 06.45 uur direct gaan zoeken. De brandweer, die twee duikteams inzette, is daarmee om 09.15 uur gestopt omdat ze niets konden vinden. Een gespecialiseerd team van de politie zocht daarna tot ongeveer 17.30 uur verder met een sonarboot.

In verband met de snelle stroming werd er over een relatief grote afstand gezocht. Dat komt door de hevige regenval van de afgelopen weken, liet een politiewoordvoerster eerder weten. Door die stroming kunnen drenkelingen over een grote afstand worden meegevoerd.

Dode op Schiphol werkte op luchthaven, gaat om zelfmoord..

Politieagent schiet hond dood die doof en blind was