in

Zielig nieuws voor Mariska Bauer: ‘Ik ben verlamd’

Heftig nieuws voor de familie Bauer dit jaar. Mariska werd getroffen door een herseninfarct en nog steeds ervaart ze met de gevolgen daarvan. Op dit moment volgt ze ergotherapie. Dit zou haar moeten helpen met het leren om opnieuw te functioneren.

Herseninfarct
Op 4 januari kreeg Mariska een herseninfarct. Frans merkte dat ze ineens anders sprak en had direct door dat er iets niet goed was. Mariska zelf dacht dat het wel meeviel, maar in het ziekenhuis bleek het toch dat het niet goed was.

Lees ook
NASA zoekt mensen die 70 dagen in bed willen blijven liggen voor €18.000 euro

Opgenomen
Mariska werd opgenomen en er werden allerlei onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat ze een herseninfarct had. Bij een herseninfarct sluit een bloedstolsel een slagader in de hersenen af. rijgt een deel van het brein te weinig zuurstof en voeding. Hierdoor ontstaan vaak uitvalsverschijnselen in het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn dat de mond slap kan gaan hangen of een arm die gevoelloos wordt. Afhankelijk van de ernst, kan een infarct blijvende gevolgen hebben. “Mijn armen en benen doen het gewoon weer”, vertelde Mariska onlangs in Hoge Bomen. “Ik doe het rustig aan. Ik was een bezige bij maar nu een rustige vlinder. Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Iedere stap die ik nu zet, is een stap vooruit.”

Lees ook
PostNL bezorger laat gigantische bende achter nadat hij pakketje door het raam gooit

Therapie
Momenteel volgt Mariska ergotherapie om te leren functioneren als voorheen. “Uitje van deze week,” schreef Mariska bij haar Instagram Stories.

Kritiek op mijn onzichtbaarheid in crises is terecht, zegt Rutte

Krijgsgevangene moest continu naar Gordon luisteren tijdens marteling: Dacht dat ik doodging