in

Zieke pup met afgeknipte oren in beslag genomen in Rotterdam-Zuid

ROTTERDAM – De politie en de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) hebben een piepjonge Anatolische herder van amper negen weken oud in beslag genomen in Rotterdam. Volgens de ’eigenaar’ was het hondje een dag eerder geïmporteerd uit Turkije en stond hij op het punt de pup op transport te zetten naar Spanje.

Het jonge dier bleek ernstig ziek te zijn. De oren waren nog niet zo heel lang geleden gecoupeerd en bleken verminkt, een ingreep die in Nederland verboden is.

Lees ook
Patty Brard met grote spoed naar ziekenhuis vanwege ontploft gezicht

Door een bliksemsnelle actie van de lokale dierenambulance troffen de instanties de man aan in zijn huis in Alblasserdam. De ambulance was aanvankelijk gebeld om een overleden hond te komen ophalen. Toen de medewerkers aankwamen troffen ze een dode pup aan en een levende pup met verminkte oren.

Lees ook
Man (31) schopt en trapt de baby van zijn vriendin de andere wereld in zodat hij kan gamen

Daarop hebben ze gelijk de politie gebeld en de LID ingeschakeld. De man werd met de overgebleven pup aangehouden in Rotterdam-Zuid, waar de inspectiedienst het dier in beslag nam en met spoed naar een dierenarts bracht.

De overleden pup is vervolgens bij de dierenambulance in beslag genomen en overgebracht naar een forensisch specialist voor onderzoek naar de doodsoorzaak.

Waarom en voor wie de pups vanuit Turkije via Nederland werden doorgevoerd is niet duidelijk. De man wordt binnenkort verhoord.

Winter leeft weer op: het gaat hier keihard sneeuwen

Baby breekt botten door mishandeling, moeder is opnieuw zwanger