in

Zieke clown bassie neemt afscheid van Nederland: Bedankt voor je trouw!

Bassie en Adriaan, wie is er niet mee opgegroeid. Aad van Toor speelde de acrobaat en zijn oudere broer bas van Toor speelde de clown. Sinds 23 november is er een documentaire over het tweetal te zien in alle Pathé-bioscopen. De documentaire “Een Schat aan Herinneringen” is een ode aan de glansrijke carrière van Bas en Aad van Toor.

Wat ooit begon als een spectaculaire acrobatenact, The Crocksons, groeide uit tot de beroemdste kinderact van de afgelopen 50 jaar. De 81-jarige Aad van Toor is aanwezig geweest bij twee voorstellingen voor een welkomswoordje. De in Spanje wonende 88-jarige Bas van Toor kon er helaas niet bij zijn vanwege het feit dat hij al lange tijd lijdt aan een auto-immuunziekte.

Lees ook
Moeder (59) van Wesley Sneijder overleden: ‘Hou voor altijd van je mama’

Zieke Bassie maakt laatste videoboodschap voor broertje Adriaan
Vorige maand mocht Bas van Toor 88 kaarsjes uitblazen. Zijn broertje Aad sprak onlangs over zijn gezondheid: “Ik kan er helaas niets positiefs van maken. Het enige wat hij eigenlijk kan is zijn rechterhand bewegen. Voor de rest moet hij overal hulp bij vragen. Bas moet nu steeds afwachten. Dat is een totaal ander leven. Als ik zo zou moeten leven, zou ik het een hel vinden.” Dochter Liesbeth vertelde een jaar geleden al dat het rap achteruit gaat met de gezondheid van Bas: “Mijn vader heeft onder meer problemen gekregen met zijn darmen.

Lees ook
Linda steekt haar wc-borstel in de VAATWAS: “Ik zie het probleem niet…”

Hij krijgt regelmatig een antibioticakuur tegen allerlei infecties en hij ligt veel op bed. Je ziet hem langzaam achteruitgaan, maar gelukkig zijn er ook nog dagen dat hij even opkrabbelt.” Toch heeft Bas nog een laatste mooie boodschap gemaakt voor broertje Aad. Bedankt Nederland, bedankt broertje voor je trouw klinkt het. De documentaire draait voorlopig nog in de bioscoop en is het zeker waard om even te kijken. wellicht kom je Adriaan en B100 tegen:

Fred (16) doodgestoken door 14-jarige na ruzie op Snapchat

2 kinderen, omgekomen bij ongeluk met spookrijder A1: Ouders zwaargewond