in

Zeehond zont tussen de badgasten op het strand van Scheveningen

SCHEVENINGEN – Op de warmste 10 september ooit in ons land was het op het strand van Scheveningen dringen geblazen. Voor deze zeehond was er echter op zijn favoriete strandje voor de wijk Duindorp nog een heerlijk plekje waar hij onverstoord bleef liggen tussen alle badgasten.

Het koddige zoogdier ligt overigens vaker op deze plek en de ingeseinde dierenambulance en de politie maakten zich dan ook geen zorgen. Het dier is in goede gezondheid en is bekend bij de ’autoriteiten’. Tussen het zonnen door ging de zeehond, gadegeslagen door de vele badgasten, af en toe de zee in. Ook het zeilteam van JAJO dat een rondje had gemaakt op de Noordzee, kwam even langsvaren en bekeek het bijzondere tafereel vanaf zijn boot op weg naar de haven.

Lees ook
Foto: Nicol Kremers opgepakt door de politie met haar broek op de enkels!

Het stuk strand is een echte trekpleister voor zeehonden. Nu ging het goed, maar er zijn problemen geweest met loslopende gewone honden. Ook heeft de Haagse Dierenambulance meerdere keren gewaarschuwd dat mensen niet te dicht bij de zeehonden moeten komen om bijvoorbeeld selfies te maken.

Lees ook
Ismaël (35) bekent zijn moeder vermoord te hebben: “Zaag genomen en lichaam in stukken gezaagd”

Vader (37) rijdt expres met 2 kindjes op achterbank kanaal in: ‘Geen andere uitweg’

Man (40) steekt in blinde woede 86 keer op zijn vrouw in: ‘Ik ga dood, je maakt me dood!’