in

Vrouw 25 trekt worm uit keel: Had laatst portie sushi gegeten

Een 25-jarige vrouw uit Tokio schrok zich een hoedje toen ze deze week een bezoek bracht aan de dokter vanwege keelpijn.

Die pijn was niet afkomstig van een griepje, maar van een levende worm die zich genesteld had in een van haar amandelen. Het beestje was zo’n 38 millimeter lang. De oorzaak: een stevige portie sushi.

Lees ook
Voorbijgangers spotten met Hannah om haar unieke look – nu is ze een fashionmodel

Dokters van het St. Luke’s International ziekenhuis in de Japanse hoofdstad verwijderden de onaangekondigde bezoeker uit de keel van de vrouw met een pincet.

Uit een wetenschappelijke studie van het Amerikaanse blad Tropical Medicine and Hygiene blijkt dat het beestje aanwezig kan zijn in rauw vlees of rauwe vis zoals sashimi en sushi. De 25-jarige vrouw had vijf dagen voor het verwijderen van het beestje sushi gegeten.

Stijgende populariteit sushi en sashimi
Onderzoekers waarschuwen voor een stijging van infecties met parasieten door de populariteit van sushi en sashimi.
Twee jaar geleden kreeg een 34-jarige Japanse man hetzelfde probleem na het eten van een rauwe maaltijd. ,,Hij herstelde volledig, maar het blijft opletten”, volgens de wetenschappelijke studie. Het goede nieuws: de worm is niet dodelijk.

Na het verwijderen van het ongedierte verdwenen de symptomen als sneeuw voor de zon. De vrouw zal volgende keer twee keer nadenken voordat ze een verse portie vis bestelt.

Lees ook
Man wandelt 450 kilometer om af te koelen na ruzie met vrouw

Je kunt nu kettinkjes kopen die voor het poepgat van je kat hangen!

De glitter balzak is de nieuwste trend voor honden en waarom niet?