in

Winter leeft weer op: het gaat hier keihard sneeuwen

Het weer in het voorjaar laat nog even op zich wachten. Volgens Weer.nl kunnen vanmiddag plaatselijk stapelwolken winterse buien veroorzaken. In combinatie met de stevige noordwestenwind voelt het erg koud aan.

De dag begon in veel delen van Nederland zonnig, maar in de eerste helft van de middag kwam daar verandering in. De wind trekt aan, vooral langs de noordkust, en ondanks een top van rond de 7 graden blijft het koud en guur. In de middag stopte de bui en kwam de zon weer tevoorschijn.

Lees ook
"Ze zeggen dat ik op m'n man zijn geld uit ben. Maar ik vind hem ├ęcht knap en ben stapelverliefd!"

Bevriezen
Vannacht klaarde de lucht op en ging de wind liggen. Landinwaarts op veel plaatsen lichte bevriezing. Op de koudste plekken lopen de temperaturen op tot -2 graden en krijgen we te maken met grondvorst. Morgenochtend neemt de bewolking weer toe.

De middag is overal bewolkt, maar het is goed droog te blijven. De temperatuur loopt op tot maximaal acht graden.

Lees ook
Vrouw trakteert collega's op spacecake bij afscheid: 'Iedereen sliep in eigen braaksel'

Opwarmen
Woensdag wordt opnieuw een bewolkte dag. Aanvankelijk was het op een bui na nog droog. Vooral tegen het einde van de middag en in de avond is er weer kans op neerslag. Soms regent het flink. Daardoor neemt de zuidwestenwind toe. Zacht weer, 11 tot 16 graden van noord naar zuid.

De dagen die volgden waren wisselvallig en bewolkt met af en toe neerslag en soms harde wind. De temperaturen lopen echter weer op en tegen het einde van de werkweek blijft het plaatselijk boven de 15 graden.

Beschonken man (47) loopt dagen rond met glas in achterste

Zieke pup met afgeknipte oren in beslag genomen in Rotterdam-Zuid