in

Werd Lola (12) slachtoffer van orgaanhandel?, vastgebonden, met tape over gezicht en mysterieuze cijfers op lichaam

In Parijs heeft de politie vrijdagavond het lichaam van een 12-jarig meisje aangetroffen. Het bevond zich in een reiskoffer in de buurt van het flatgebouw waar de tiener woonde. Het meisje, Lola (12), was in de namiddag door haar ouders opgegeven als vermist, omdat ze na school niet was thuisgekomen. Een van de pistes die de politie zou onderzoeken, is dat het meisje slachtoffer is geworden van orgaanhandel. Uit de autopsie blijkt dat ze door verstikking is omgekomen.

De lugubere ontdekking gebeurde vrijdagavond omstreeks 23 uur in het 19de arrondissement van Parijs. De politie kwam snel in actie nadat de moeder omstreeks 17.30 uur melding had gemaakt van het feit dat haar dochter niet was thuisgekomen na school. De vader, die conciërge van het pand is waarin ze wonen, vertelde de politie bovendien dat er op bewakingscamera’s te zien is dat ze die middag wél naar het pand was teruggekeerd.

Lees ook
Vader Mark laat gezin hoofdlampen dragen en zet verwarming maar één keer per week aan.

De politie ontdekte in de kelder van het gebouw waar het gezin woont scotch tape, een mes en mogelijk nog meer elementen die wezen op een ontvoering.

Vrouw van rond de 20 jaar
De politie ging op zoek naar een meisje met schouderlang blond haar, een rafelige witte jeansbroek, een witte hoodie, een mouwloze jas en witte sneakers. Tijdens het onderzoek ontdekte de politie volgens BFMTV op beelden van de bewakingscamera’s dat een vrouw van rond de 20 jaar zich doorheen het gebouw verplaatste met een zware koffer of draagbak, die ze maar met veel moeite kon meeslepen. Ze zou hulp gevraagd hebben bij het verplaatsen van de koffer naar een voertuig. De politie zou zich vragen stellen bij de geestelijke gezondheid van die vrouw.

Orgaanhandel
In diezelfde koffer werd omstreeks 23.30 uur ‘s avonds, in de buurt van het gebouw waar de tiener woonde, haar dode lichaam opgerold aangetroffen. Het kind was in doeken gewikkeld en vastgebonden aan de handen en voeten. Ze zou scotch tape over haar gezicht hebben gehad, net als verwondingen aan de nek. Uit de autopsie blijkt ondertussen dat het meisje door verstikking om het leven is gekomen.

Lees ook
Kerstweekend met fatale afloop: kinderen (7 en 11) komen om bij zware woningbrand

Op haar lichaam waren ook de cijfers ‘0′ en ‘1′ aangebracht. Wat daar het doel van was, blijft voorlopig een groot mysterie. Volgens ‘Le Journal du dimanche’ zou de politie in haar onderzoek rekening houden met de piste van orgaanhandel.

BFMTV bericht dat de koffer is gevonden in de rue d’Hautpoul, vlak bij de straat waar het meisje woonde, de rue Manin, beide in het noordoosten van Parijs. Een dakloze deed de macabere ontdekking vrijdagavond rond 23 uur en verwittigde de politie.

Vier arrestaties
De politie heeft een moordonderzoek geopend. Zaterdagochtend zijn volgens ‘Le Parisien’ in Bois-Colombes, net buiten Parijs, vier personen gearresteerd in verband met de moord. Volgens Franse media hoeven dit niet direct verdachten te betreffen. In de loop van zaterdagnamiddag kwamen daar nog twee verdachten bij, aldus een bron dichtbij het dossier. Hun rol moet ook nog nader worden vastgesteld. De politie wil alle mogelijke pistes onderzoeken.

Ernstig vermagerde dode hond gevonden in sporttas in Eemskanaal

Gedumpte doodzieke pup Zoya overleden: ‘Ontzettend triest’