in

Waarom je meteen moet tanken wanneer je tank nog maar voor een kwart gevuld is

Tank jij pas wanneer het écht nodig is? Leuk vinden de meesten het niet om te gaan tanken. Met een beetje pech moet je wachten tot een pomp vrij is en daarna ben je al snel tientallen euro’s lichter.

Als het even kan, wordt door velen het tanken uitgesteld tot het écht nodig is. Toch is het verstandiger om al eerder je auto vol te gooien.

Het blijkt namelijk helemaal niet goed te zijn om door te rijden wanneer je tank voor minder dan een kwart gevuld is met benzine. Voortaan maar op tijd tanken.

Lees ook
Leergierige jongen wil weten of ijzer aan zijn buik kan ‘plakken’, slikt 54 magneetjes in

Brandstofpomp
Waarom je je auto dan per se moet voltanken wanneer je minder dan een kwart tank aan benzine hebt? Het heeft allemaal te maken met de brandstofpomp.

Deze bevindt zich in de brandstoftank zelf. De pomp wordt hier expres geplaatst, want de brandstof in de tank zorgt ervoor dat ze brandstofpomp koel blijft, zo beweert Readers Digest.

Echter, wanneer je autorijdt en je hebt minder dan een vierde aan benzine in je tank, dan kan de overgebleven benzine de pomp niet voldoende koel houden en de pomp kan het dan begeven.

Kosten
Het is geen gegeven dat de brandstofpomp het zal begeven wanneer je vaak met weinig benzine in je tank rondrijdt, maar een kapotte brandstofpomp is toch wel iets wat je wilt voorkomen.

Lees ook
Steeds meer vrouwen gebruiken vaginavocht als parfum om mannen te verleiden

Zo weet ANWB te vertellen dat het vervangen van een pomp tussen de 440 en 2500 euro kan kosten.

Tanken
Wanneer je nog maar een kwart aan benzine in je tank hebt, hoef je heus niet elke keer hysterisch naar het benzinestation te racen.

Het kan geen kwaad als je af en toe rondrijdt met weinig benzine in je tank. Alleen wanneer je vrijwel altijd rondrijdt met weinig benzine, kan het gevolgen hebben voor je brandstofpomp.

Readers Digest gaat niet in op hoe snel het schade kan aanrichten, maar we nemen graag het zekere voor het onzekere.

Op vaker tanken zit natuurlijk niemand te wachten, maar een kapotte brandstofpomp is nog onplezieriger.

Naakte man speelt met zichzelf in de vrieskou

Irriteer jij je aan mensen die luidruchtig kauwen? Dan heb jij een psychiatrische stoornis