in

Vrouw steekt teddybeer in brand na conflict, twee vrouwen (46 en 51 jaar) overleden

Het Openbaar Ministerie heeft maandag een zware straf geëist tegen Enid T., een 38-jarige vrouw beschuldigd van brandstichting in de Arnhemse De Wiltstraat. De aanklacht volgt na een tragische brand waarbij twee vrouwen van 46 en 51 jaar om het leven kwamen. Twee panden werden verwoest en vijf andere raakten zwaar beschadigd.

Op 31 januari vorig jaar brak de fatale brand uit in de wijk Sint Marten in Arnhem, om 05:45 uur. De brandweer worstelde ruim 6 uur om het vuur onder controle te krijgen en ontdekte pas ’s avonds tijdens het nablussen het eerste lichaam. Het tweede stoffelijk overschot werd de volgende dag gevonden.

Lees ook
Voormalig medewerker McDonald's onthult schokkende geheim: 'De manager keurde het goed'

De brand startte bij de ingang van een schuur met daarboven een geïmproviseerde woning van een van de slachtoffers. Deze woning was in strijd met de bouwvoorschriften en werd door de gemeente op meer dan tien punten afgekeurd, zoals onthulde de moeder van het 46-jarige slachtoffer in de rechtbank in Utrecht.

De verdachte, Enid T., had een voorgeschiedenis met de slachtoffers binnen het daklozencircuit van Arnhem. T. was verslaafd aan drank en drugs en beweerde zich niet te herinneren dat ze de brand had aangestoken, mogelijk door psychoses volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum.

Lees ook
Wesley Sneijder gespot met nieuwe gigantisch lange vriendin!

Het Openbaar Ministerie beweert echter dat T. de brand uit boosheid stichtte na een conflict met de slachtoffers. Ze verklaarde tegen familieleden dat ze een teddybeer in brand stak met een aansteker, voordat ze op de vlucht sloeg.

Volgens de aanklager werden de slachtoffers overrompeld door de snel ontwikkelende brand en hadden ze geen tijd om alarm te slaan. Aangezien de schuurwoning niet op elektriciteit was aangesloten, was kortsluiting uitgesloten als oorzaak van de brand.

Het OM eiste een celstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging tegen Enid T., die volgens deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar wordt geacht.

Zo lang heeft Martijn Krabbé (55) nog te leven door kanker

Vermist hondje Django dood teruggevonden