in

Vrouw neergeschoten door stel met baby in buggy

In het rustige dorp Beerta, gelegen in de provincie Groningen, was dinsdagmiddag een schietpartij. Een hevige ruzie op straat leidde tot een schietpartij, waarbij een vrouw het slachtoffer werd. Een opvallend stel, vergezeld van een baby in een buggy, sloeg na het incident op de vlucht. De politie heeft bekendgemaakt dat na een grondig buurtonderzoek twee verdachten zijn gearresteerd: een 33-jarige vrouw en een 39-jarige man, beide afkomstig uit Beerta.

Volgens ooggetuigen wordt de vrouw in het gezelschap van het stel met de buggy vermoedelijk aangewezen als de schutter. Het slachtoffer en het betrokken stel, allen van Antilliaanse afkomst, zijn inwoners van Beerta.

Het schietincident heeft een diepe impact op de bewoners van de Hoofdstraat, de normaal gesproken vredige doorgaande weg in Beerta. Anja Fokkens deelde haar verbijstering met De Telegraaf: “We dachten dat kinderen aan het spelen waren met politie en boefje. Eerst dacht ik aan vuurwerk, maar het drong snel tot me door dat het echte schoten waren.”

Lars, de zoon van een andere omwonende, getuigde van het voorval vanuit zijn zolderkamer: “Het stel en de vrouw hadden ruzie op straat. De vrouw met de buggy schoot de andere vrouw neer.” Zijn moeder voegde eraan toe: “Dit is onvoorstelbaar. In Beerta. De vrouw hield haar hand op haar borst en we zagen bloed. Wat een schok. Stel je voor dat we buiten waren geweest.” Het gewonde slachtoffer werd in een woning opgevangen, waarbij de politie, ambulance en traumahelikopter snel ter plaatse waren.

Lees ook
Is het slim om te wachten met kopen? Dit gaat een huis van 3 ton kosten in 2025

Een dorpsbewoner die achter het politielint stond op de hoek van de afgesloten Hoofdstraat/Schoolstraat, vertelde over haar eerdere getuigenis van de ruzie: “Ik reed toevallig langs met mijn dochtertje in de auto. We wisten niet wat we zagen. Een vrouw stond op straat met een gescheurde blouse bij een kinderwagen. Ze droeg een witte BH. We keken recht naar haar borsten.”

In de Anne Frankstraat in Beerta, iets verderop, ontstond later een ander spektakel. Verscheidene agenten in kogelwerende vesten en één lid van de Dienst Speciale Interventies (DSI) met een zwaar wapen posteerden zich voor de woning van het voortvluchtige stel met de baby. Hoewel ze waakzaam waren, bleven ze inactief. Rond het middaguur reden echter drie DSI-voertuigen de straat in. Zwaarbewapende mannen met bivakmutsen en kogelwerende vesten spoedden zich met een stormram naar de woning. Met een luide klap werd de deur ingebeukt. Terwijl ze luidkeels riepen (“Politie, politie”) bestormden ze het huis. Toch troffen ze binnen niemand aan.

Lees ook
Heel veel sneeuw verwacht in delen van het land

Een jonge vrouw keek vanuit een nabijgelegen woning naar de inval: “Ik kom uit Amsterdam. Daar zijn we dit gewend. Maar hier in Beerta?”

Een buurman had het vertrek van het voortvluchtige paar gezien: “Ik kon niet zien of het hele gezin in de auto zat.” Omwonenden vertelden dat het stel eerder dat jaar in de straat was komen wonen. “Hij knapte alles keurig op, maar ze woonden er nog geen twee weken toen al hun spullen op straat lagen.” Iemand anders voegde eraan toe: “Ze zou zwanger zijn van een andere man. Ze hadden al twee kinderen.” De ruzie leek te zijn bijgelegd, want het stel bleef samen.

In maart werd er voor hun deur brand gesticht in hun auto. “De bewoner had de auto geleend. Hij had ruzie met iemand en die nam wraak”, vertelde een van de buren. “De auto ontplofte door het vuur”, voegde een ander eraan toe. “Wat een wereld”, zuchtte een andere persoon met afkeuring. “Ik zal blij zijn als ze hier niet meer terugkomen.”

De politie heeft gemeld dat de twee verdachten uiteindelijk zijn gearresteerd na de inval. Het onderzoeksteam onderzoekt de precieze toedracht van het incident, dat naar verluidt te maken heeft met een relationeel conflict. De verdachten zullen worden ondervraagd over hun betrokkenheid bij het incident.

Horrorbeelden: Mike in Spanje aangevallen door krokodil in zwembad!

Advocaat onthult de vraag die je nooit moet beantwoorden als de politie je aan de kant zet