in

Vrouw mishandelt dochter en man: ze wilde geen sushi maar pizza

In de rechtbank van Utrecht werd vandaag de strafeis bekendgemaakt voor een 39-jarige vrouw uit Laren, die wordt beschuldigd van mishandeling van zowel haar dochter als haar echtgenoot. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven dat er voldoende bewijs is om de vrouw een gevangenisstraf van twee dagen en een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur op te leggen.

Closeup hand holding bamboo chopsticks with nigiri shrimp while soaking it in soy sauce. Detail of sushi set on wooden tray at restaurant while hand dip nigiri in soy sauce. Japanese cuisine concept.

De officier van justitie benadrukte het ernstige karakter van de zaak, waarin kinderen bang zouden zijn geworden voor hun eigen ouders als gevolg van vermeende mishandeling. Het incident dat leidde tot de arrestatie van de vrouw vond plaats op 4 december in hun huis in Laren, toen de politie moest ingrijpen tijdens een ruzie tussen haar en haar echtgenoot. De vrouw wordt nu ook vervolgd voor het gebruik van een blender als wapen bij de mishandeling van haar man.

Lees ook
Romy is het beu: “Mijn vriend kreunt steeds zijn eigen naam tijdens het wippen”

In het huis werd tevens een schokkende video ontdekt waarop te zien is hoe de verdachte vrouw haar 12-jarige dochter mishandelde. De aanleiding voor deze gewelddadige uitbarsting was een meningsverschil over het eten op de dag voor de verjaardag van het meisje. De dochter had sushi verkozen boven pizza, wat tot de woede van haar moeder leidde. Ondanks het feit dat de vader had ingebracht dat kinderen op hun verjaardag hun eigen keuze mogen maken, verloor de moeder de controle en begon ze haar dochter te slaan.

Opmerkelijk is dat zowel de man als de dochter na het incident geen aangifte hebben gedaan en weigerden mee te werken met justitie. Beiden zijn van mening dat de vrouw voldoende is gestraft.

Lees ook
Vrouw kan geen wc vinden en poept als een koe op de roltrap

Sinds haar vrijlating heeft de vrouw actief samengewerkt met hulpverleningsinstanties om aan haar gedrag te werken. Ze is op latere leeftijd naar Nederland gekomen en groeide op in China. Hulpverleners richten zich op het verbeteren van de communicatie binnen het gezin.

De verdachte vrouw beweerde dat ze zichzelf moest verdedigen tegen haar echtgenoot en benadrukte haar comfortabele levensomstandigheden, waaronder een ruim huis en een hoog opleidingsniveau. Ze voorziet in haar levensonderhoud door Chinese les te geven. De vrouw beschreef haar eerdere ervaringen in de gevangenis als afschuwelijk, maar ze heeft haar straf al uitgezeten en hoeft niet terug naar de cel.

Haar advocaat toonde zich tevreden met de voorgestelde strafeis en betoogde verder dat er geen bewijs was voor de mishandeling van haar echtgenoot. De rechtbank zal op 4 oktober uitspraak doen in deze aangrijpende zaak.

Theo (7 jaar) gaat in meisjeskleren naar school en nu willen al zijn vriendjes dat ook

Scholier (15) doodgestoken in de bus door jongen (17)