in

Vrouw krijgt al weken meerdere enveloppen met honderden euro’s

Een vrouw aan de Schiedamseweg in Rotterdam kampt met een bijzonder probleem. Ze kreeg al meerdere enveloppen met honderden euro’s. ‘Als dank voor al het goeds dat je voor mij gedaan hebt’, stond op een briefje bij alle contanten. Het probleem: de enveloppen zijn verkeerd bezorgd. De politie zoekt de gulle gever.

De eerste envelop viel een paar maanden geleden op de mat, meldt de politie Delfshaven. Er zat 250 euro in. “Doe er wat leuks van of geef het aan een goed doel”, schreef de afzender.

Lees ook
Victoria en haar man vangen 72.000 euro per jaar: ”We hebben nergens geld voor”

Adres klopt, naam niet
Een adres of volledige naam van de afzender ontbrak, maar dat was niet het enige probleem: hoewel het adres aan de Schiedamseweg op de envelop klopte, stond er een onbekende naam op de envelop.

De vrouw besloot de 250 euro aan het goede doel over te maken en vergat het voorval. Toen kwam een tweede envelop, met 600 euro. En deze week viel er een derde envelop op de mat, dit keer met 1000 euro.

De vrouw wist niet meer wat te doen en stapte naar de politie. “Dit is wel een heel bijzonder verhaal”, schrijft het korps.

Lees ook
Onderzoek wijst uit: chagrijnig worden wanneer je honger hebt bestaat

70-jarige Turkse man
De politie zocht ‘aan de hand van de minimale informatie in de kaarten’ naar de afzender, maar die blijkt onvindbaar. De politie vermoedt dat de enveloppen zijn verzonden door een 70-jarige Turkse man.

“Ondanks een grote zoekslag in onze systemen blijven we in het duister tasten”, meldt de politie, die hoopt dat de gulle gever zich meldt.

Hoe het kan dat de enveloppen verkeerd zijn bezorgd, is niet duidelijk. RTV Rijnmond meldt dat de vrouw al het ontvangen geld heeft overgemaakt naar het goede doel.

Kankerpatiënt John in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen

Vader (43) misbruikte jarenlang zijn dochter en moet nu jaren de cel in