in

Vrouw (61) in haar auto doodgeschoten: verdachte (20) opgepakt

UPDATEIn Anderlecht is woensdagavond een 61-jarige vrouw uit Braine-l’Alleud (Waals-Brabant) doodgeschoten in haar wagen. Dat bevestigt het Brusselse parket. Na de feiten zagen buurtbewoners jongeman van ongeveer 20 jaar wegvluchten. De politie is een onderzoek gestart naar de feiten. Volgens de eerste aanwijzingen lijkt een link met het drugsmilieu uitgesloten. Ondertussen is er een verdachte opgepakt, laat het parket weten.

De feiten speelden zich af in de Gheudestraat. Getuigen vertellen hoe ze een jongeman van ongeveer 20 jaar zagen vluchten in een zijstraat, waarna ze een vrouw in haar wagen aantroffen en de politie verwittigden.

Lees ook
Vermissing van Olaf (36): Vrachtwagen leeg aangetroffen in Andijk

“Rond 19.20 uur kreeg politiezone Zuid een melding dat er een vrouw bewusteloos in een auto zat”, klinkt het bij het parket. “Eenmaal ter plaatse waren de hulpdiensten al bezig met het reanimeren van het slachtoffer. De vrouw bleek ook gewond te zijn in het gezicht. Ze werd in levensgevaar naar het Sint-Pieterziekenhuis gebracht, waar de artsen ontdekten dat ze schotwonden had opgelopen aan het hoofd. Een tijd later is het slachtoffer overleden aan haar verwondingen.”

Lees ook
5-jarige Davi voor ingang school neergeknald door eigen vader

Donderdagochtend vond een buurtbewoner nog een zak met kogels op een vensterbank, op enkele meters van de schietpartij. De politie stelde een perimeter in, waarna ook een ballistisch expert en wetsdokter ter plaatse kwamen. Intussen werd een onderzoeksrechter aangesteld en heeft het parket een onderzoek geopend. De precieze omstandigheden van de schietpartij zijn nog niet duidelijk. Alle pistes worden op dit moment nog onderzocht, maar volgens de eerste aanwijzingen lijkt een link het drugsmilieu uitgesloten. Het parket laat weten dat er een verdachte is opgepakt en momenteel wordt

Deze vrolijk getrouwde man draagt elke dag met plezier hakken en rokken

Vrachtwagenchauffeur André (38): ‘Moeder doodgestoken kind reed bewust op me in’