in

Vriendje brengt meisje (14) naar bos, waar ze door anderen wordt verkrcht en gefilmd op Snapchat

Een schokkend incident heeft plaatsgevonden in de omgeving van Kortrijk, België, waar een veertienjarig meisje slachtoffer werd van een reeks verkr*chtingen in een afgelegen bos. Volgens het parket van West-Vlaanderen waren er naar verluidt een tiental jongeren betrokken bij deze verschrikkelijke daden, die zich verspreid over drie dagen afspeelden.

Deze afschuwelijke gebeurtenissen, die plaatsvonden tijdens de paasvakantie, hebben geleid tot verontwaardiging in gerechtelijke kringen. De verdachten zijn variërend in leeftijd van 11 tot 16 jaar oud. Zes van hen zijn al in een gesloten instelling geplaatst, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Lees ook
Meisje (12) bevalt plotseling, stiefbroer (14) vader

Het meisje werd naar verluidt door haar zestienjarige vriendje naar het Kabouterbos gelokt, een gebied dat bekend staat bij mountainbikers en wandelaars. Daar wachtte een groep jongeren haar op en begingen zij herhaaldelijk de verschrikkelijke daad gedurende een periode van drie dagen.

Advocaat Kelly Decaluwé, gespecialiseerd in jeugdrecht, noemt de feiten “zeer ernstig” en benadrukt dat enkele verdachten zelfs de daden filmden terwijl anderen de misdaad begingen.

Lees ook
‘Kan ik donderdag nog wel gewoon rij-examen doen?’

Het parket van West-Vlaanderen heeft bevestigd dat alle verdachten zijn geïdentificeerd, gearresteerd en onder toezicht van de jeugdrechter staan. Griet De Prest, woordvoerster van het parket, noemde het dossier “bijzonder delicaat”, gezien het feit dat alle verdachten minderjarig zijn.

Journalist Klaas Danneel legde uit dat de jeugdrechter nu de individuele betrokkenheid van elke dader wil vaststellen, waarbij ook beelden die via Snapchat zijn gedeeld als bewijsmateriaal worden onderzocht. Alle mobiele telefoons van de verdachten zijn in beslag genomen en worden grondig geanalyseerd als onderdeel van het lopende onderzoek.

Gouden kettingen van nek man (75) in rolstoel gerukt

Efteling-fan boos: ‘Er moeten genderneutrale toiletten komen, kan niet naar de wc!