in

Vrachtwagenchauffeur André (38): ‘Moeder doodgestoken kind reed bewust op me in’

Een normale werkdag veranderde in een nachtmerrie voor vrachtwagenchauffeur André Wierikx (38) uit Standdaarbuiten, toen hij betrokken raakte bij een tragisch ongeval op de Noordstraat in Wilbertoord. Een zwarte Volkswagen Polo, bestuurd door een vrouw, kwam volgens André bewust op hem afrijden. De vrouw overleed ter plekke, en later ontdekte André dat zij de moeder was van twee kinderen die even daarvoor in Boekel slachtoffer waren van een steekpartij.

Woensdag was André onderweg om varkens naar de slacht te brengen toen hij plotseling geconfronteerd werd met de zwarte Polo die zijn weghelft opreed. Ondanks zijn pogingen om een botsing te vermijden, kon André een tragisch ongeval niet voorkomen. De bestuurster van de Polo overleed ter plekke.

Lees ook
Vermissing van Olaf (36): Vrachtwagen leeg aangetroffen in Andijk

Na het incident op de Noordstraat werd André door omstanders bijgestaan, die de politie alarmeerden. Op het politiebureau kreeg André te horen wat er aan het ongeluk vooraf was gegaan: een steekpartij in Boekel waarbij één kind overleed en een ander zwaargewond raakte. De vrouw in de Polo bleek de moeder van deze kinderen te zijn.

Geschokt door het nieuws over de steekpartij realiseerde André zich dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. “Het gaat om kinderen die dezelfde leeftijd hebben als mijn kinderen. Tien en twaalf”, zucht hij. Eenmaal thuis vertelde André zijn kinderen over het ongeluk maar verzweeg de details over de tragedie in Boekel. “Maar ik heb ze wel even stevig geknuffeld.”

Lees ook
Man schiet met nerfpistool vol met punaises op kleine kinderen

De vrachtwagenchauffeur vreest een lange nasleep van het incident en zoekt professionele hulp voor zijn mentale gesteldheid. Woensdagavond zocht hij afleiding bij vrienden, en op donderdag plant hij een bezoek aan de dokter. “Hopen dat die iets kan regelen voor mijn mentale gesteldheid. Want dit ga ik niet zomaar even vergeten,” zegt André Wierikx tegen Omroep Brabant.

Vrouw (61) in haar auto doodgeschoten: verdachte (20) opgepakt

Droevig bericht voor de familie van Rob de Nijs: Onverwacht heengegaan.