in

Vissers zoeken met speciale netten naar vermiste jongen (12) Terschelling

Kottervissers die bij de Waddeneilanden vissen, gebruiken nu speciale netten. Ze hopen daarmee de 12-jarige jongen te vinden die in oktober vermist raakte bij het ongeluk tussen een watertaxi en een veerboot bij Terschelling.

Normaal gebruiken de vissers netten waar alles wat groter dan 8 centimeter is door een zogenoemde ‘viskuil’ terug de zee in gaat. Die netten zijn nu ingeruild voor netten waarin alles groter dan een garnaal blijft zitten, laat vrijwilligersorganisatie SAR Nederland weten.

Lees ook
Boer vindt lichaam van man in veld, met naast zich metaaldetector

Meer tijd en moeite
Dat betekent extra moeite en tijd, omdat de netten voor extra bijvangst zorgen. Dat is vis die ze niet gebruiken en die ze terug moeten gooien in zee. Ook het prepareren van de netten was een ‘flinke klus’.

“We zijn supertrots op deze kottervloot die voor de familie van de kleine man zo gemotiveerd aan het werk is”, zegt de organisatie. Vissers varen nu met de speciale netten bij de Wadden, op de Noordzee en tussen Terschelling en Ameland.

Lees ook
Beste vriend van verongelukte Sanne wordt bedreigd: ‘Er is gezegd dat ze mijn zoontje moeten ontvoeren’

Bij het ongeval, dat op vrijdag 21 oktober gebeurde, overleden een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden. Het lichaam van een 49-jarige man uit Heerenveen spoelde begin november aan op het strand van Terschelling. Van de 12-jarige jongen ontbreekt nog altijd elk spoor.

Amsterdamse invalkracht dwong kinderen horrorfilms, zoals The Exorcist, te kijken

Man kan als uil hoofd 180 graden draaien (VIDEO)