in

Vier studenten in bed doodgestoken, nog geen spoor van dader

Een gruwelijke moordzaak in het Amerikaanse studentenstadje Moscow. Daar zijn vier studenten van de Universiteit van Idaho doodgestoken, vermoedelijk toen ze lagen te slapen. Een week na hun dood is er nog niemand aangehouden.

Bij de steekpartij kwamen drie jonge vrouwen en een man om het leven: Madison (21), Kaylee (21), Xana (20) en haar vriend Ethan (20). Hun lichamen werden precies een week geleden gevonden in hun studentenhuis in Moscow, een plaats met 25.000 inwoners in het noordwesten van de Verenigde Staten.

Lees ook
Senna (20) poepte in broek om man met slechte intenties af te schudden

Naar nu blijkt zijn ze alle vier om het leven gekomen door steekwonden met ‘een vrij groot mes’. Twee andere aanwezigen in het huis bleven ongedeerd.

“We vermoeden dat het om een gerichte actie gaat”, zegt een politiewoordvoerder tegen de Amerikaanse zender NewsNation. “Maar we kunnen op dit moment niet met zekerheid zeggen dat er geen gevaar meer is voor de samenleving. De realiteit is dat er een persoon vrij rondloopt die een zeer ernstig misdrijf op zijn geweten heeft.” Meer dan 25 rechercheurs doen onderzoek naar de zaak.

Lees ook
Student (23) laat benen amputeren voor verzekeringsgeld, maar valt door de mand

Xana en haar vriend Ethan hadden op de avond voor hun dood nog een feestje bijgewoond, de andere twee slachtoffers waren naar een café geweest.

Volgens de politie hadden sommige slachtoffers verwondingen die erop duiden dat ze zich probeerden te verweren. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor een uit de hand gelopen beroving of een seksueel motief, melden verschillende Amerikaanse media.

De Universiteit van Idaho heeft op de website een in memoriam geplaatst voor de slachtoffers. Later deze maand volgt er vanuit de universiteit nog een wake.

Man probeert zoontje 10 dood te rijden

Vader Mark laat gezin hoofdlampen dragen en zet verwarming maar één keer per week aan.