in

Victoria (29): ‘Ik raakte vijf tenen kwijt na een fish spa’

Je hebt het waarschijnlijk weleens gezien: grote bakken water met honderden krioelende visjes die maar wat graag aan de dode huid op je voeten knabbelen om ze eens goed te reinigen.

Een bekende attractie in Thailand, en dat is precies waar het mis ging voor de 29-jarige Victoria Curthoys.

Nadat zij zich in 2010 liet verleiden om haar voetjes in zo’n fish spa te steken, raakte ze maar liefst alle tenen kwijt van haar rechtervoet.

Thailand
De tenen van de Australische hadden eerder al weinig geluk: toen Victoria zich tien jaar daarvoor aan een stuk glas sneed, moest de helft van haar grote teen al verwijderd worden.

Dat was even naar, maar na haar vakantie in Thailand begonnen de problemen pas écht. “Ik besloot om een fish spa te doen.

Ik dacht dat het niet zoveel kwaad kon, het water zag er schoon uit. Had ik dat even mis,” zo vertelt Victoria deze week aan de Britse krant The Daily Mail.

Lees ook
Zó ziet de moeder (46) van Max Verstappen (24) eruit: Wat een milf!

“Na mijn vakantie begon de ellende. Ik kreeg een infectie aan het bot in mijn teen. Het duurde langer dan een jaar voordat doktoren wisten wat voor soort infectie ik had.

Toen was het al te laat: het bot in mijn teen was toen al weg gegeten door de bacterie en ik voelde me al lange tijd ziek.”

Dokteren besloten naar aanleiding hiervan haar grote teen in zijn geheel te amputeren.

Een opluchting voor Victoria. “Ik had het idee dat ik nu gewoon weer mijn leven kon leiden zonder me altijd ziek te voelen.”

Zweren
“Een jaar lopen zonder grote teen veroorzaakte echter zweren op de tweede teen, er werd te veel druk op uitgeoefend.

Door alle zweren werd ook mijn tweede teen geamputeerd.” En ook al voelde het wel heel pijnlijk, Victoria en de doktoren hadden toen nog geen idee dat er een agressieve bacterie in haar tenen zat.

Ook daar hield het aanhoudende drama helaas niet mee op. “Elke ochtend werd ik misselijk wakker en moest ik overgeven, toch konden de dokteren geen infectie meer vinden.

Lees ook
Vrouw kookt katje vijf minuten in magnetron

Sterker nog, ze dachten dat het tussen mijn oren zat.” Pas toen er bloedmonsters werden afgenomen kwam er een nieuwe infectie aan het licht bij Victoria.

“In 2016 werden ook mijn derde en vierde teen afgezet. Omdat ik daarna mijn laatst overgebleven kleine teentje bleef stoten en omdat er veel druk op stond, besloten we een jaar later ook mijn laatste teen te laten verwijderen.”

Instagram-account
Victoria is als de dood dat er opnieuw infecties zullen komen en ze uiteindelijk haar been verliest. “Ik controleer mijn voeten elke dag grondig of ik geen gekke dingen voel.

Mijn voet is gelukkig nu weer helemaal gezond en ik heb veel geluk gehad dat ik gewoon weer kan lopen.”

De Australische bijna-dertiger heeft zelfs een Instagram-account aangemaakt over haar tenen: @terrifically-toeless.

“Op deze manier werk ik aan mijn zelfvertrouwen en probeer ik ook anderen te helpen. Eerst was ik altijd bang op stranden of bij zwembaden dat er vreemd naar me gekeken zou worden, nu probeer ik daar iets tegen te doen.”

Bruid breekt beide voeten tijdens het dansen op haar bruiloft

Angstaanjagende foto waarschuwt ouders om blauwe zwemkleding voor kinderen te vermijden