in

Versiering die al jarenlang in tuin van echtpaar staat, blijkt bom die op scherp staat

Na enkele decennia in de tuin van een echtpaar uit Wales te hebben gestaan als versiering, heeft het leger een oude bom onschadelijk gemaakt. „Het voelt als een oude vriend die weg is”, zeggen de twee in Britse media.

„The oldtimer”, noemt Jeffrey Edwards (77) het ornament dat al meer dan honderd jaar in de tuin van zijn woning stond. Nietsvermoedend hadden hij en zijn vrouw Sian het daar laten staan toen ze er kwamen wonen, denkend dat het om een valse bom ging zonder explosieve lading. Het ding was zelfs nuttig, want Sian sloeg telkens na het tuinieren met haar gereedschap tegen het ding om de aarde eraf te kloppen.

Lees ook
Man (31) doodgereden op vluchtstrook na eerder ongeval

Dat veranderde vorige week toen een politieagent de bom spotte in hun tuin. Een uur later bracht hij hen er al van op de hoogte dat de bom verwijderd en vernietigd zou moeten worden. „Die nacht hebben we niet geslapen”, vertelde Edwards aan The Guardian. „Toen de mannen de bom onschadelijk kwamen maken, zei ik hen dat we ons huis niet zouden verlaten. Als de bom ontploft, dan ontploffen wij mee, heb ik gezegd.”

Lees ook
Man dood na val uit flat Heerlen bij poging abseilen

De bom werd vervolgens meegenomen en vernietigd, nadat tests hadden uitgewezen dat er wel degelijk een actieve explosieve lading in aanwezig was, zo meldt BBC. Bij Jeffrey Edwards voelt het wrang, zo geeft hij nog mee. „Het was een oude vriend. Ik vind het echt spijtig dat het is opgeblazen.”

Jonge fietser (12) komt om bij ongeval met vrachtwagen

Straatverkopers met zielige hondjes rukken op: ‘Diertje zit in de ijskou uitgebuit voor geld’