in

Vermiste Valeriia (9) dood teruggevonden in bos: Ze is vermoord

Een meisje dat al meer dan een week vermist was in Duitsland is dood teruggevonden. Dat meldt de politie woensdagmiddag. Volgens de politie is het al zeker dat het 9-jarige meisje, afkomstig uit Oekraïne, het slachtoffer werd van een misdrijf.

De 9-jarige Valeriia woonde in Döbeln, een stad met zo’n 24.000 inwoners in de Duitse deelstaat Saksen, en was sinds vorige week vermist. Ze werd voor het laatst gezien op 3 juni toen ze op weg was naar school. Daar kwam ze echter niet opdagen.

Lees ook
Debby: Ouders die hun kinderen kietelen vertonen grensoverschrijdend gedrag

Zo’n 400 leden van lokale politiekorpsen zochten de voorbije dagen naar sporen van het vermiste meisje. Inwoners in de buurt werden ondervraagd en de autoriteiten zetten ook speciale honden, een helikopter en duikers in. Uiteindelijk vond de politie het lichaam van het meisje in een bos nabij Döbeln.

Misdrijf
De vindplaats ligt op ongeveer 4 kilometer van Valeriia’s huis en volgens de politie op afstand van paden en tussen het struikgewas. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek is het meisje door een misdrijf om het leven gekomen. De politie zegt dat het meisje op dezelfde plek waar ze is gevonden ook om het leven is gebracht.

Lees ook
Heb jij de hele dag trek in eten? Dan heb je last van leptine resistentie

Valeriia was afkomstig uit Oekraïne en woonde sinds 2022 met haar moeder in Duitsland. De vrouw krijgt psychologische hulp. Haar vader verblijft nog in Oekraïne, de autoriteiten zijn in contact met de man. Er is nog geen spoor van de dader(s).

Geen bewijs voor zedendelict
De voorbije dagen heeft de politie honderden mensen ondervraagd en tal van zedendelinquenten gecontroleerd bij wie er risico was op recidive. Op basis van het eerste onderzoek en een autopsie is er voorlopig geen bewijs dat het meisje slachtoffer is van een zedendelict. “Het onderzoek richt zich momenteel op de sociale kring van de familie”, zegt politiechef Mandy Kürschner in ‘Bild’.

Jongetje (6) uit Zutphen overleden na heftig ongeluk: Vrouw (77) aangehouden

Knokpartij uitgebroken in rechtbank, man probeert Ali B te grijpen