in

Vermiste Samed (33) uit Apeldoorn na ruim een week gevonden

De ruim een week vermiste Samed (33) uit Apeldoorn is maandag in goede gezondheid aangetroffen in het Twentse Delden. Een oplettende burger herkende de verstandelijk beperkte man.

‘Toen hij hem aansprak, gaf hij aan dat hij Samed was. De melder heeft de politie gebeld en ter plaatse bleek dat het de vermiste man was. Samed is meegenomen naar het bureau en zal met zijn familie herenigd worden’, meldt de politie.

Lees ook
In folie gewikkelde dode vrouw net over de grens gevonden

Samed vertrok vrijdagavond 18 augustus boos bij zijn woongroep in Apeldoorn (locatie Groot Schuylenburg van ’s Heeren Loo). Hij zou daar omstreeks 23.30 uur op zijn zwarte transportfiets zijn vertrokken. De familie sloeg de volgende ochtend alarm. Behalve een beperking heeft hij ook suikerziekte en een hartaandoening. Daardoor is de Apeldoorner afhankelijk van medicijnen. Politie en familie vreesden daarom al snel voor het ergste.

Lees ook
Schokkende overeenkomsten: Émile (2) vermist, 34 jaar na verdwijning van 3-jarige Yannis in dezelfde regio

In de dagen daarna volgden tal van zoekacties, onder andere op en rond het terrein van Groot Schuylenburg. Onder meer het Veteranen Search Team (VST) en Signi, een organisatie die gespecialiseerd is in het vinden van vermiste mensen door de inzet van speurhonden, werden ingezet. De politie, die onder meer met een drone naar hem zocht, zette twintig man op de zaak. Zondag werd nog door circa driehonderd mensen naar Samed gezocht. Tot een doorbraak leidde het allemaal niet. Die volgde deze maandag wel.

Baby Jari wordt geteisterd door onbekend virus: ‘Ouders moeten dit weten’

Debby (35) deed telkens GHB in het bier van haar man: Hij overleefde het elke keer