in

Vermiste Sam (29) dood gevonden

De Amsterdamse politie heeft woensdagmiddag bevestigd dat het gevonden lichaam in de IJhaven rond de Veemkade dat van Amsterdammer Sam (29) is, die sinds zaterdagnacht vermist was. Uit onderzoek is gebleken dat Sam niet door een misdrijf om het leven is gekomen. Vermoedelijk is er sprake van een noodlottig ongeval.

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen was sinds woensdagochtend met boten aan het zoeken. Een groot politieschip voer heen en weer in de IJhaven; met een kleiner bootje met specialistische apparatuur werd tussen de schepen aan de wal gezocht.

Lees ook
Goed nieuws! Ouders ongeval A1 nu gelukkig stabiel

Rond 12.45 uur trof de politie in het water een lichaam aan. De weg langs het water werd afgezet en er werd een calamiteitencontainer van de politie geplaatst. Forensische Opsporing en de recherche kwamen ter plaatse om onderzoek te doen.

De politie bevestigt woensdag aan het eind van de middag dat het gevonden lichaam van Sam is. ‘Uit onderzoek is gebleken dat Sam niet door een misdrijf om het leven is gekomen, maar meer dan vermoedelijk sprake is van een noodlottig ongeval,’ schrijft de politie op X.

Zoektocht
De 29-jarige Sam raakte vermist in de nacht van zaterdag op zondag, nadat hij met zijn vrienden was gaan stappen in de club Skatecafé in Noord. Nadat hij bij de pont afscheid had genomen van zijn vrienden fietste hij naar zijn huis, vlak bij het Amstelstation.

Lees ook
Zoon (25) doodt zijn moeder met 53 messteken

“De volgende ochtend reageerde hij niet op appjes, en bleek hij ook niet thuis te zijn gekomen,” zei zijn vriend Rutger maandag. Familie en vrienden waren erg bezorgd en vreesden voor een ‘nachtmerriescenario’.

De afgelopen drie dagen werd er intensief naar Sam gezocht. Door de hele stad hingen flyers, en ook op sociale media werd een oproep om naar hem uit te kijken al dagenlang massaal verspreid. Mensen die langs de route van Centraal Station naar het Amstelstation wonen werden opgeroepen beelden van deurbelcamera’s te delen.

15-jarige neergeschoten bij Jumbo-supermarkt in Oss

Man doet zich voor als paspop en steelt vervolgens juwelen