in

Vermiste oud-Feyenoorder Stephen Laybutt (46) dood gevonden

Voormalig Australisch international Stephen Laybutt is op 46-jarige leeftijd overleden. De verdediger, die begin deze eeuw onder contract stond bij Feyenoord, werd al sinds vrijdag vermist. Hij werd gisteren na een intensieve zoektocht gevonden. Van verdachte omstandigheden was volgens de politie geen sprake.

Samen met landgenoot Brett Emerton, die met Feyenoord de UEFA Cup won in 2002, kwam Laybutt in 2000 naar Rotterdam. Waar Emerton een groot succes werd, bleef een doorbraak voor de centrale verdediger uit. Laybutt, overgekomen van Parramatta Power, zou zelfs geen enkele officiële wedstrijd voor Feyenoord spelen. Wel kwam hij in Nederland op huurbasis nog kortstondig uit voor RBC.

Lees ook
Man springt uit rijdende auto om hulp te zoeken voor suïcidale echtgenote

Nadat hij ook nog werd verhuurd aan het Noorse Lynn keerde hij terug naar Australië. Een paar jaar later keerde hij terug naar Europa om in België te spelen voor Excelsior Moeskroen en AA Gent. Tussen 2000 en 2004 speelde hij 15 interlands.

Lees ook
Man (31) doodgereden op vluchtstrook na eerder ongeval

Laybutt werd vrijdagavond voor het laatst gezien in Casuarina en werd als vermist opgegeven nadat hij niet kon worden gelokaliseerd en gecontacteerd, zo meldt The Guardian. Zijn lichaam werd zondagavond gevonden in het bushland bij Cabarita Beach, na een uitgebreide zoektocht door agenten van het politiedistrict Tweed/Byron.

Meisje (9) overleden nadat ze onder ijs zakt

11-jarige Brooklynn Belliot vermist