in

Vermiste Marie Sophie (14) blijkt gewurgd

In een tragische wending van een verontrustende vermissingzaak is gebleken dat het vermiste meisje, Marie Sophie (14), dat eerder deze week verdween in het Duitse Bad Emstal, het slachtoffer was van wurging. Haar levenloze lichaam werd ontdekt door een houthakker in een bos en leidde tot de arrestatie van een 20-jarige verdachte uit het nabijgelegen Kassel.

Marie Sophie was woensdagavond omstreeks 18.30 uur vertrokken naar een vriendin, maar na dat moment was er geen contact meer met haar. Onmiddellijk na middernacht werd een zoekactie op touw gezet om het meisje te vinden. Haar lichaam werd uiteindelijk donderdagnamiddag aangetroffen in een bosje op enkele honderden meters van het dorp, door een man die hout aan het hakken was.

Lees ook
Man doet zich voor als paspop en steelt vervolgens juwelen

De verdachte, René G., werd dezelfde avond gearresteerd. Volgens berichtgeving in de Duitse krant ‘Bild’ zouden slachtoffer en verdachte elkaar kennen, en zou René G. geobsedeerd zijn geweest door het meisje. Hij zou zich in de buurt van de vindplaats van Marie Sophie hebben opgehouden, en haar mobiele telefoon werd in zijn flat aangetroffen. Bovendien had hij eerder aangeboden om te helpen zoeken naar het vermiste meisje.

Een autopsie heeft onthuld dat Marie Sophie is gewurgd. Andreas Thöne, de woordvoerder van het parket van Kassel, meldde aan ‘Bild’: “De autopsie heeft verwondingen aan het licht gebracht die verklaard kunnen worden door geweld ter hoogte van de halsstreek. Op basis van de voorlopige autopsieresultaten gaat het Openbaar Ministerie er momenteel van uit dat het slachtoffer gewurgd is.”

Lees ook
Stratenmakers storten beton rond auto van eigenaar die auto niet wilt verplaatsen

Forensische experts zullen de komende dagen verder onderzoek doen om te bepalen of de dader mogelijk verdovende stoffen heeft gebruikt en om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden van het overlijden van Marie Sophie. Het is momenteel nog niet bekend wanneer deze resultaten beschikbaar zullen zijn.

De verdachte heeft tot dusver geen verklaring afgelegd over zijn motief voor de gruwelijke daad. Volgens ‘Bild’ zou hij echter dreigende taal hebben geuit tegenover het slachtoffer, met uitspraken zoals: “Als ik jou niet kan krijgen, kan niemand dat.”

Man laat hardwerkende flitsagent in Zwolle schrikken

‘Naar huis gestuurd met pijnstillers’: Dylan (9) sterft