in

Vermiste Maddie McCann gevonden? “Ouders gaan akkoord met DNA-test”

Een 21-jarige Poolse vrouw is er zo zeker van dat ze de verdwenen Britse peuter Maddie McCann is, dat ze dat wil bewijzen met een DNA-test. Julia Wendell (21) maakte de voorbije dagen op sociale media profielen aan waarin ze beweert dat ze Madeleine McCann is. “Gerry and Kate McCann zijn akkoord met een DNA-test”, zegt de vrouw. Volgens Britse media zijn de ouders van Maddie, ook na al die jaren, nog steeds bereid elke aanwijzing in de zoektocht naar hun dochter te onderzoeken.

De Britse peuter Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 tijdens een vakantie met haar ouders in Portugal. Maddie verdween toen ze met haar broers en zussen lag te slapen in een vakantie-appartement, terwijl haar ouders vlakbij in een restaurant zaten. De zaak krijgt al jaren internationale aandacht als een langdurig onopgelost mysterie. Het meisje werd immers nooit gevonden, en ook over de dader is er nog geen zekerheid.

Lees ook
Als je weet hoe vegan worstjes gemaakt worden, zal je ze nooit meer eten

Er is wel een hoofdverdachte. Het gaat om de Duitser Christan Brückner, een man die gekend is voor verkrachting en kindermisbruik. Telefonie-onderzoek wees uit dat hij op het moment van de verdwijning in de buurt van het appartement was waar het gezin McCann tijdens hun vakantie in het Portugese Praia da Luz verbleef.

Zelf op onderzoek
Maar nu lijkt er – voor de zoveelste keer – een nieuwe wending in het mysterie. Een aantal dagen geleden verscheen op Instagram het profiel ‘@iammadeleinemccan’ van de Poolse Julia Wendell (21). Ook op TikTok verscheen zo’n profiel. De vrouw zegt dat ze de voorbije maanden zelf op onderzoek trok.

De aanleiding was onder meer een gesprek met haar grootmoeder, waardoor de vrouw nu twijfelt aan haar identiteit. Ze vroeg haar ouders om een geboortecertificaat, babyfoto’s, een DNA-test… maar die kreeg ze niet. “Ik wil de waarheid kennen”, klinkt het in een filmpje op Instagram.

Lees ook
Man laat hardwerkende flitsagent in Zwolle schrikken

Gelijkenissen en verschillen
De jonge vrouw beweert ook een sproet op haar been te hebben en een stipje in haar oog op dezelfde plekken als Madeleine, en zegt dat ze lijkt op de ouders van het verdwenen meisje. Die gelijkenissen probeert ze met foto’s en filmpjes op sociale media aan te tonen.

Er zijn echter ook verschillen. Zo is Julia Wendell 21 jaar oud, maar ze gelooft dat haar leeftijd verkeerd kan zijn. Maddie McCann immers werd geboren in mei 2003, wat betekent dat ze nu 19 zou zijn.

Elke optie onderzoeken
Britse en Spaanse media melden dat een lid van de familie McCann in contact zou staan met de vrouw en haar zou hebben aangeboden een DNA-test te ondergaan. Dat is nog niet bevestigd door de familie, maar een bron uit de omgeving van Gerry en Kate McCann verklaart aan ‘The Sunday Mirror’ dat de ouders van de verdwenen peuter ook na al die jaren nog steeds bereid zijn alle aanwijzingen in de zoektocht naar hun dochter te onderzoeken.

Linda (69) verliest al haar geld na verliefdheid op hete Afrikaanse prins

Opnieuw enorme aardbeving in Turkije met een kracht van 6,3