in

Vermiste Jonas (27) dood gevonden

UPDATE: Het lichaam van de vermiste Jonas Heggermont (27) is gevonden. De jongeman verdween zaterdagnacht in Torhout, nadat hij met een vriend was afgezakt naar discotheek Place 2 Party. Na een zoektocht van twee dagen troffen duikers zijn lichaam dinsdagmiddag aan in het water. Het parket onderzoekt de zaak, maar volgens de eerste vaststellingen zou kwaad opzet uitgesloten zijn. “Het gaat wellicht om een tragisch ongeval”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

Wat is er met Jonas gebeurd? Op die vraag zoekt de politie samen met de Cel Vermiste Personen al twee dagen een antwoord. De 27-jarige jongeman uit Ingelmunster was zaterdagnacht samen met een vriend afgezakt naar discotheek Place2Party in Torhout. Daar verdween hij om 3.45 uur. Zijn bestelwagen staat nog steeds geparkeerd in de straat tegenover de discotheek. Op beelden van een bedrijf in de buurt is te zien hoe hij de discotheek verlaat.

Lees ook
In folie gewikkelde dode vrouw net over de grens gevonden

Sindsdien ontbrak elk spoor. “Er was geen reden om te verdwijnen. De avond verliep gezellig, er waren geen conflicten. Toch moet er een reden zijn waarom Jonas is weggegaan”, zegt de jongeman die zaterdagnacht met Jonas naar de discotheek trok.

Maar wát die reden is, dat is vooralsnog een vraagteken. De politie zocht twee dagen de omgeving af met een helikopter en speurhonden. Ook vrienden van Jonas kwamen mee zoeken. “We slapen hier niet van. Gewoon thuis blijven zitten en afwachten is voor ons geen optie”, zegt zijn beste vriendin.

Lees ook
Peter op heterdaad betrapt tijdens geheime date met Nicolleke

“We hebben zelfs al het volledige traject te voet afgelegd vanaf de discotheek tot in Ingelmunster. Je weet maar nooit dat hij die nacht dacht: ik ga te voet naar huis. Ook langs de spoorweg zochten we al. Allemaal zonder resultaat. Maar toch geven we niet op. De vraag voor ons is: waarom kroop hij niet in zijn camionnette? Dat deed Jonas wel vaker als hij iets te veel gedronken had. Daar lag een matras en dan bleef hij daar slapen om de volgende ochtend te vertrekken. Er gaan allerlei zaken door mijn hoofd. Is hij met iemand meegegaan? Het kan allemaal.”

Lenteweer op komst! ‘Er komen zachte dagen aan, met heel veel zon’

Dode en drie gewonden bij zeer ernstig ongeluk op A50