in

Vermiste Arian (6) in Duitsland dood gevonden

In het noorden van Duitsland is de sinds april vermiste Arian (6) dood aangetroffen in een weiland. Er zijn geen aanwijzingen dat de jongen slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Arian verdween op de avond van 22 april vanuit zijn huis in Elm, nabij Hamburg. Op beveiligingsbeelden was te zien hoe hij naar een nabijgelegen bos rende.

Maandag vond een boer het lichaam van een kind in een weiland. DNA-onderzoek bevestigde dat het om de 6-jarige Arian ging. Volgens Duitse media werd hij op enkele kilometers van zijn ouderlijk huis gevonden.

Lees ook
Wandelaar vindt levende baby in vuilniszak

Politie, brandweer en honderden vrijwilligers hebben de afgelopen tijd alles op alles gezet om Arian levend terug te vinden. Vanwege zijn autisme verliep de zoektocht op een bijzondere manier.

De politie gebruikte drones, een helikopter en een vliegtuig met een warmtebeeldcamera. Toen de eerste zoekacties in dorpen, weilanden en bossen niets opleverden, veranderden ze van aanpak. Ze hingen vrolijke ballonnen op en lieten chocola achter in de hoop dat hij daarop af zou komen.

Lees ook
Vader breekt botten van baby: "Ze verdiende het"

Omdat Arian gefascineerd was door vuurwerk, probeerden ze ook dat. ’s Nachts schenen ze met grote lichtzuilen in de lucht en plaatsten speakers die kinderliedjes afspeelden. Omdat er een kans bestond dat Arian in het water was gevallen, werd een nabijgelegen rivier drooggelegd.

Ook werd tevergeefs met 200 militairen naar de jongen gezocht. Ze maakten daarbij zo min mogelijk geluid, omdat kinderen met autisme kunnen schrikken als hun naam wordt geroepen.

Ondanks honderden tips die bij de Duitse politie binnenkwamen, duurde de zoektocht ruim twee maanden. Over de doodsoorzaak doet de politie uit respect voor de familie geen uitspraken.

Fatbike gelijk aan bromfiets? Rijbewijs en helmplicht, zegt VVD

Drachtige koe dood na voorbijrazen wielrenner: boerin Antoinette waarschuwt