in

Vermist meisje 10 dood gevonden in kelder

In het dorpje Sedan in de Franse Ardennen heeft de politie woensdag het levenloze lichaam van een 10-jarig meisje gevonden. Het meisje, Loanna genaamd, was sinds dinsdagmiddag vermist nadat ze de bus van school naar huis had genomen. Rond half zes ’s avonds is ze de bus uitgestapt, maar nooit thuis aangekomen.

Direct na de vermissing gaf de politie een signalement van het jonge meisje af. Om haar route van school naar huis te kunnen reconstrueren, heeft de politie navraag gedaan bij schoolgenoten, buren en dorpsgenoten van Loanna. Ook zijn er politiehonden ingezet om het meisje terug te vinden.

Lees ook
Dit geloof je niet: Linker bal van man blijft vast zitten in IKEA Stoel

Dankzij getuigenissen is de politie uiteindelijk terechtgekomen bij een pand in het historische centrum van het dorpje. Een buurvrouw heeft het meisje het gebouw zien binnengaan, aldus dagblad Le Parisien. Daarna is de politie overgegaan tot onderzoek van het pand, bestaande uit een bar op de begane grond en een bovengelegen woonruimte op de eerste verdieping. Bij betreding van de kelderruimte van de bar vond de politie het levenloze lichaam van het meisje, gewikkeld in een laken.

Lees ook
Vaste klant McDonalds vliegt uit bocht McDrive en crasht

Fantasierijke verklaringen
De vermoedelijke dader is direct na de macabere vondst opgepakt door de politie. Het betreft de 57-jarige huurder van het appartement dat zich boven de bar bevindt, niet ver van de woning van het meisje. Het openbaar ministerie heeft inmiddels bekendgemaakt dat de verdachte tegenstrijdige en fantasierijke verklaringen heeft afgelegd. Er is een onderzoek naar hem geopend wegens verkrachting en moord van een minderjarige onder de 15 jaar.

Terwijl de politie bezig was met een reconstructie van de moord in aanwezigheid van de verdachte, werd er buiten een Witte Mars gehouden ter nagedachtenis aan de vermoorde Loanna. Ook werden er bloemen neergelegd bij de bar waar het drama zich heeft afgespeeld.

Lichaam van vermist meisje (10) vlak over de grens getroffen

Duiker vindt verloren trouwring in water, maar eigenaar gooit ‘m terug