in

Verdwijning van 83-jarige vrouw na twee jaar opgelost dankzij Google Street View

In het Belgische Andenne, een stad in de Waalse provincie Namen, heeft de politie de mysterieuze verdwijning van een vrouw na twee jaar kunnen oplossen dankzij Google Street View. De 83-jarige Paulette Landrieux was sinds 2 november 2020 vermist. Het lichaam van de vrouw is nu gevonden op enkele meters van haar woning, in de tuin van Paulettes buurman.

Paulette verdween op maandag 2 november 2020 omstreeks 13:00 uur. De vrouw was voor het laatst gezien in haar woning in de rue Reppe in Andenne. Haar vier kinderen sloegen al snel alarm, aangezien het niet Paulettes gewoonte was om niets van zich te laten horen.

Lees ook
Auto in het water gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Hebe (10) en haar begeleider

Het parket van Namen en de federale politie verspreidden meteen een opsporingsbericht. Paulette, die grijs halflang haar had en een bril, een zwarte broek, een blauw jasje en bruine schoenen droeg op het moment dat ze verdween, was “mogelijk verward”, zo stond in het bericht.

Doorbraak dankzij Google Street View
Het gebied rond de woning van de 83-jarige vrouw werd volledig uitgekamd. De politie zette onder meer een helikopter met infraroodcamera’s in en gebruikte ook speurhonden, maar op een doorbraak bleef het wachten.

Tot afgelopen vrijdag. Hoewel de politie op het punt stond om de onopgeloste zaak af te sluiten, ondernam een speurder nog een laatste poging om het mysterie te ontrafelen. De man besloot om de woning van Paulette op te zoeken op de online kaartendienst Google Street View. Als bij wonder spotte hij Paulette op de straatfoto. Het beeld toont hoe de vrouw richting het huis van haar buurman wandelt.

Lees ook
Advies: geef woningzoekende asielzoeker weer verplicht voorrang op woningmarkt

Na de doorslaggevende ontdekking haastte de politie zich naar de rue Reppe. In de tuin van de buurman vonden ze het lichaam van Paulette onderaan een dijk naast de Maas. De vrouw zou mogelijk omgekomen zijn door een val, al moet de autopsie daarover nog uitsluitsel brengen. Er blijven echter nog heel wat vragen onbeantwoord. Zo is het erg vreemd dat de buurman de geur van het lichaam, dat twee jaar lang gewoon in openlucht lag, nooit heeft opgemerkt.

Voor de kinderen van Paulette is het nieuws tragisch, al kunnen ze na twee jaar zonder enig antwoord nu eindelijk aan hun rouwproces beginnen.

Rijstrook A59 afgezet in zoektocht naar vermiste Hebe en Sanne

Beelden: Bouwvakker spotten uitkledende Juultje Tieleman door het raam!