in

‘Verdachte Jamesley S. (19) bekent moord op 17-jarige Jet uit Winsum’

Jamesley S. (19) uit Het Hogeland, Groningen, heeft bij de politie bekend dat hij de 17-jarige Jet in Winsum heeft omgebracht. Zijn advocaat, Gert Meijer, heeft dit bevestigd. De tragedie voltrok zich toen S. woensdagavond Jet neerstak aan de A.S. de Blécourtlaan in Winsum, na een vermeende worsteling bij een speeltuin vlakbij het huis van het slachtoffer. Jet werd later op straat gevonden en overleed aan haar verwondingen in de ambulance. De rechter-commissaris heeft besloten dat S. in ieder geval 14 dagen langer in voorarrest moet blijven.

Lees ook
Beelden: Bouwvakker spotten uitkledende Juultje Tieleman door het raam!

Advocaat Meijer weigerde commentaar te geven op mogelijke achtergronden of motieven voor de daad. Hij beperkte zijn verklaring tot het feit dat zijn cliënt de moord heeft bekend en wil verder geen details verstrekken.

Hoewel bewoners in Winsum hebben gesuggereerd dat Jamesley S. en Jet een relatie hadden en dat Jet het wilde uitmaken, heeft de politie dit niet bevestigd en verklaart alleen dat “beide betrokkenen elkaar kenden”.

Het onderzoek naar de moord op Jet in Winsum loopt nog steeds, volgens het Openbaar Ministerie (OM), dat vrijdag via sociale media opriep tot getuigen die zich bij de politie moeten melden. Het OM waarschuwt ook tegen het verspreiden van valse berichten op sociale media die schadelijk kunnen zijn voor de nabestaanden van het slachtoffer en de omgeving van de verdachte.

Lees ook
Yvonne Coldeweijer op beestachtige wijze om het leven gebracht

Het delen van persoonsgegevens kan mogelijk strafbaar zijn, aldus de politie Groningen, die een X-gebruiker verzocht om een bericht over verdachte Jamesley S. te verwijderen vanwege onjuiste informatie. Advocaat Meijer heeft weinig kennis van dergelijke online berichtgeving, maar bevestigt dat het OM actief toezicht houdt op dergelijke berichten.

Elina (30) is verliefd op 76-jarige multi-miljonair: “Ik val op zijn innerlijk”

Oud Oranje-international (35) stapt uit het leven