in

Vegaclub roept vrouwen op: weiger seks met vleesetende mannen

AMSTERDAM – Dierenrechtenclub PETA roept vrouwen op hun begerige mannen in bed af te wijzen zolang ze nog vlees eten. De internationale organisatie wil met een seksstaking afdwingen dat mannen overstappen op plantaardig voedsel en zo hun ’klimaatvoetafdruk’ verkleinen.

39490666 – assorted delicious grilled meat with vegetable over the coals on a barbecue

Wat heeft geslachtsgemeenschap met klimaatbescherming te maken? Op zich weinig, maar het weigeren van mannen als ze zich willen klaarmaken voor het minnespel kan volgens PETA in Duitsland wel een manier zijn om ze onder druk te zetten. Volgens de vegaclub dragen mannen voor 41 procent meer bij aan klimaatverandering, en dat zou komen omdat ze dol zijn op biefstuk, karbonades en rookworsten. Daniel Cox (46), campagneleider bij de PETA-afdeling van onze oosterburen, is er duidelijk over. „Mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten”, zegt hij tegen Bild, dat Cox wel als ’radicale dierenrechtenactivist’ betitelt.

Lees ook
Voormalig medewerker McDonald's onthult schokkende geheim: 'De manager keurde het goed'

Cox hoopt op vrouwelijke bondgenoten in de strijd tegen ’vaders in de buitenwijken die barbecuetangen hanteren en sissende worsten van 70 eurocent op de grill leggen’. Hun vrouwen zouden een seksstaking moeten beginnen, om de wereld te redden, zo vindt Cox. De achtergrond is een eind vorig jaar gepubliceerd onderzoek waaruit blijkt dat mannen – vooral door hun consumptie van dierlijk voedsel – meer bijdragen aan klimaatverandering dan vrouwen. Hij is ook van mening dat juist deze mannen het niet verdienen om zich voort te planten. „En elk niet geboren kind bespaart 58,6 ton CO₂ -equivalenten per jaar.”

Lees ook
Gruwelijke vondst: Dertien zwaar mishandelde dode ganzen aangetroffen

86-jarige vrouw dood in water aangetroffen: Alles wijst op Zelfmoord

Sarah van Soelen gaat werken als escortdame in Dubai