in

Vader stond langs de lijn toen hij naar huis werd geroepen: zijn zoon Jarno (19) was verongelukt

De voetbalgemeenschap van Mariahout verkeert in diepe rouw na het tragische overlijden van Jarno van den Heuvel (19), de zoon van clubicoon Peter van den Heuvel. Jarno kwam zaterdag om het leven bij een noodlottig verkeersongeval in Volkel.

SANTA CLARA, CA – DECEMBER 06: The BYU Cougars take on the Florida State Seminoles during the Division I Womenís Soccer Championship held at Stevens Stadium on December 6, 2021 in Santa Clara, California. (Photo by Jamie Schwaberow/NCAA Photos via Getty Images)

Voorzitter Jack van Rossum, die met instemming van de ouders de naam vrijgaf, kan de schok nog maar moeilijk bevatten. Hij deelde mee: “De schok is heel groot, binnen de vereniging maar ook in de rest van Mariahout.” Als eerbetoon aan Jarno werden alle wedstrijden afgelopen zondag door de club afgelast.

Jarno van den Heuvel was al sinds zijn vijfde levensjaar een toegewijd lid van de plaatselijke voetbalclub. Hij speelde in verschillende jeugdteams en was de zoon van Peter van den Heuvel, een bekend gezicht binnen de club. Het trieste nieuws verspreidde zich zaterdag langzaam door het dorp, waardoor een golf van verdriet door Mariahout trok. Jarno overleed ter plaatse toen zijn auto tegen een boom botste op de rondweg van Volkel.

Lees ook
Jongetje (4) overleden na aanrijding in Someren

Peter van den Heuvel, aanwezig langs de lijn, kreeg het verschrikkelijke nieuws te horen via de telefoon. De politie stond aan zijn deur, en ook zijn jongste zoon werd halsoverkop van het voetbalveld gehaald. De angstige vermoedens van voorzitter Van Rossum en andere inwoners van Mariahout werden helaas bevestigd. Ze hadden eerder al berichten gelezen over een dodelijk ongeval in Volkel. “En dan is de zondag ineens heel kort,” aldus Van Rossum.

Lees ook
Husky bijt baby van 3 maanden dood

Direct na het tragische nieuws zocht Van Rossum contact met de ouders van Jarno van den Heuvel. Het bestuur van vv Mariahout kwam eveneens bijeen voor crisisoverleg. “Er zat niets anders op dan alles af te gelasten,” verklaarde de voorzitter. Voetbalsupporters in Mariahout keken uit naar de derby met VOW uit buurdorp Zijtaart, maar deze wedstrijd ging niet door. Vooralsnog zullen de wedstrijden van komend weekend doorgang vinden, met uitzondering van het jeugdteam (onder 17) waar Jarno’s jongere broer Lars in speelt.

Michiel probeert nekwond nog dicht te drukken, maar zijn hond Obbe overleeft vijftien messteken niet

2 kinderen neergestoken door man: Slachtoffers in kritieke toestand