in

’Vader drogeert 12-jarige meisjes tijdens logeerpartijtje met verdovend middel in smoothie’

LAKE OSWEGO – Een logeerpartijtje in het Amerikaanse Oregon blijkt compleet uit de hand gelopen. Een vader wordt ervan verdacht in augustus vorig jaar zijn dochter en haar vriendinnen (12) te hebben gedrogeerd door een verdovend middel in hun smoothies te stoppen.

Michael Meyden (57) probeerde volgens de krant New York Post benzodiazepines – een verdovend middel dat vaak wordt gebruikt als slaap- en kalmeringsmiddel – door mango-smoothies te mixen. Volgens de verklaring die de meisjes tegenover de politie aflegden, zagen ze ’kleine witte vlokjes’ in het drankje. Meyden eiste dat de tieners de smoothie opdronken, zelfs toen een van hen zei dat ze het fruitdrankje niet lekker vond.

Lees ook
Vrouw mist hand na oppakken explosief in haar woning

Vervolgens zou Meyden meerdere keren zijn gaan kijken in de kelder waar de meisjes sliepen. Op een gegeven moment hield hij zijn vinger onder de neus van een van hen om te controleren of ze sliep. Ook bewoog hij de arm van een meisje en verplaatste haar lichaam op het bed. Het meisje bleef wakker, ’uit angst dat Meyden haar vriendinnen iets zou aandoen’.

’Kom me halen’
Een van de meisjes schreef in een verontrustend sms’je aan haar moeder: ’Kom me alsjeblieft halen, mama. Zeg dat er een familienoodgeval is. Ik voel me niet veilig. Ik reageer misschien niet, maar kom me alsjeblieft halen, alsjeblieft. Alsjeblieft, pak op. Alsjeblieft. ALSJEBLIEFT!!’

Lees ook
Juf loopt met haar schoolklas op straat en wordt zwaar mishandeld door voorbijgangster

Hierop werd het meisje opgehaald. Volgens de toegesnelde ouder sprak Meyden onduidelijk en leek hij dronken. Het is tot nu toe onduidelijk gebleven waarom de verdachte de tieners probeerde te drogeren.

Op de spoedeisende hulp van het Randall Children’s Hospital is vastgesteld dat de slachtoffers een verdovend middel hadden ingenomen. Toen de meiden de dag erna een verklaring kwamen afleggen, merkte de politie op dat een van hen langzaam liep en dat ze de hulp van haar moeder nodig had om haar evenwicht te kunnen houden. Verder sprak het meisje langzaam en leken haar oogleden zwaar.

Volgens de politie van Lake Oswego heeft Michael Meyden zichzelf aangegeven. Hij zegt onschuldig te zijn.

Doodgestoken kind in Boekel: mogelijk verband met dodelijk verkeersongeluk

Deze vrolijk getrouwde man draagt elke dag met plezier hakken en rokken