in

Vader (57) overleden en zoon (11) in levensgevaar nadat ze op voetpad aangereden worden

Op de Haachtsesteenweg in het Vlaams-Brabantse Diegem is woensdagochtend om 7.20 uur een man overleden nadat hij aangereden werd op het voetpad. Ook zijn 11-jarig zoontje werd geraakt door de wagen en werd zwaargewond afgevoerd. “Het jongetje had een fluohesje aan en zat naast zijn vader te wenen”, vertelt Achmed Sarrar, die net na de aanrijding ter plaatse was. Volgens de eerste vaststellingen werden ze in hun rug aangereden door een geparkeerde wagen, een Peugeot 5008, die plots vooruit schoot.

Het ongeval gebeurde woensdagochtend voor schooltijd op het kruispunt van de Haachtsesteenweg met de Schetsstraat, niet ver van de twee Diegemse basisscholen. “Een vader en een kind werden er aangereden op het voetpad”, bevestigt de brandweer. “De papa overleed ter plaatse. Het kind werd met zware verwondingen afgevoerd en verkeert in levensgevaar.” De jongen zou inmiddels stabiel zijn, maar zijn toestand is nog steeds kritiek.

Een bewakingscamera van een handelszaak in de buurt filmde het ongeval. Op de beelden is te zien hoe de papa van 57 jaar en zijn 11-jarige zoon, die in een naburige straat wonen, in hun rug aangereden worden door een wagen die deels over het voetpad rijdt. De bestuurder rijdt volledig over de man en deels over het kind en stopt wat verderop. Over de omstandigheden van het ongeval is nog niets bekend. Wel laat het parket Halle-Vilvoorde weten dat de bestuurder een 34-jarige vrouw was. “We hebben een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd”, zegt Ingrid Moriau van het parket. “Die zal de zaak verder onderzoeken. De vrouw legde alvast een negatieve ademtest af.”

Lees ook
Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’

Uit de eerste vaststellingen van het ongeval blijkt dat de wagen deels op het voetpad geparkeerd stond en de bestuurster wilde vertrekken. “Daarbij zou de wagen plots vooruit geschoten zijn”, zegt Cathérine Bodet van politiezone ViMa (Vilvoorde-Machelen). “Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Eén daarvan is dat de bestuurster een verkeerde pedaal induwde, maar het kan ook dat ze in de verkeerde versnelling stond. Een andere optie is een technisch defect. De bestuurster verkeert in shock en werd na het ongeval door onze dienst slachtofferhulp opgevangen. Ze wordt momenteel verhoord door het parket.”

Lees ook
Man masturbeert terwijl hij kijkt naar 4-jarig meisje dat speelt in tuin

Slachtofferhulp
Machels burgemeester Jean-Pierre De Groef (Samen Vooruit) spreekt van een drama. “Mijn gedachten gaan uit naar de familie. De mensen van slachtofferhulp zijn meteen ter plaatse gegaan en gingen mee naar het ziekenhuis, maar ook naar de woning van de slachtoffers om de familie bij te staan.”

Achmed Sarrar (47) werkt als busbegeleider voor basisschool De Fonkel in Diegem en zag kort na de feiten hoe de aangereden man op de grond lag. “Er stond een vrouw bij die zich ontfermde over hem en over de jongen, die een fluohesje droeg en naast zijn papa aan het wenen was. Wat later kwamen de hulpdiensten ter plaatse en zag ik hoe de arts de vader probeerde te reanimeren.”

“Ik stond deze ochtend vroeg in de zaak toen ik plots een luide klap hoorde”’, zegt de eigenaar van beenhouwerij Cloetens die uitkijkt op de plek van het ongeval. “Even later zag ik alle hulpdiensten toekomen. Het is vreselijk wat er gebeurd is.”

Vader Luuc en moeder Roelien waren betrokken bij A1-drama

Cameraploeg van PowNed ‘belaagd door knokploeg’ tijdens sunneklaasfeest op Ameland