in

CO-drama: Vader (44) en zoon (16) overleden, 14-jarige nog kritiek

In de Honzebrouckstraat in Hooglede zijn zaterdagochtend een 44-jarige vader en zijn 16-jarige zoon thuis overleden na een geval van CO-intoxicatie. De moeder en twee andere zonen werden ook bewusteloos aangetroffen, maar vechten nog voor hun leven, schrijft HLN.

Het drama werd rond 9.30 uur zaterdagochtend ontdekt. De ouders, zaakvoerders van een bedrijf in grondwerk- en afbraakwerken, waren niet in hun zaak aanwezig en dat wekte argwaan bij een schoonzus, die ook op het bedrijf was. Toen die naar de woning ging, trof ze het gezin aan op de bovenverdieping van hun recent gerenoveerde woning. Ze belde meteen de hulpdiensten.

Lees ook  Vermiste Nadia (28) na 8 dagen in goede gezondheid gevonden

Tal van ambulances, brandweerwagen en mugteams snelden ter plaatse maar voor de 44-jarige vader en één van de zonen (16) kon geen hulp meer baten. De moeder (42) en haar twee andere zonen van 14 en 9 jaar zijn onder politiebegeleiding naar het AZ Sint-Jan ziekenhuis in Brugge overgebracht, waar ze behandeld zullen worden in een decompressiekamer. Daar krijgen ze zuivere zuurstof toegediend om het te hoge CO-gehalte in hun lichaam te doen dalen.

Het parket van West-Vlaanderen gaat voorlopig uit van een CO-intoxicatie. De brandweer kon er op de bovenverdieping van de woning ook hoge CO-concentraties meten. Wat precies aan de oorzaak ligt is nog niet duidelijk. De woning is hedendaags en modern, net als alle voorzieningen. Een deskundige zal in opdracht van het West-Vlaamse parket nagaan wat er fout liep. Er is ook een wetsdokter aangesteld.

Lees ook  Haagse vrouw (77) laat hondje uit en wordt neergestoken

Volgens burgemeester van Hooglede Frederik Demeyere (CD&V) was het gezin niet onbekend in de regio. “Het gaat om een gezin dat gekend is in de streek. De vader had een bedrijf dat naam en faam heeft in de omgeving en ze woonden op de grens van Hooglede en Roeselare.”

Kim Feenstra laat in mini bikini zien dat ze zin heeft in de zomer

Nederlanders jatten steeds vaker hout in bossen, vanwege de energiecrisis: ‘Mensen worden inventief’