in

Vader (43) misbruikte jarenlang zijn dochter en moet nu jaren de cel in

Een 43-jarige man uit Almelo moet twee jaar de cel in voor het jarenlang mishandelen en misbruiken van zijn eigen dochter. Ook moet hij een schadevergoeding van 10.000 euro betalen, zo heeft de rechtbank Overijssel vandaag bepaald.

Het meisje zou van haar elfde totdat ze het huis verliet, op haar twintigste, seksueel zijn misbruikt. De zaak kwam aan het licht toen de vrouw haar verhaal deelde met een goede vriendin.

Lees ook
Heel veel sneeuw verwacht in delen van het land

Eis was vijf jaar cel
Tegen de man werd twee weken geleden vijf jaar cel geëist. Tijdens die zitting liepen de emoties hoog op, toen de man het misbruik ontkende. “Ik had gehoopt dat er een schijntje menselijkheid in jou zou zitten”, zei zijn dochter. De man gaf wel aan dat hij altijd een strenge vader is geweest. “Maar wat hier wordt gezegd, daar klopt helemaal niks van.”

De Almeloër heeft zich volgens de rechtbank ook schuldig gemaakt aan huiselijk geweld. Zo zou hij zijn dochter gestompt en getrapt hebben, nadat ze een koffiekopje niet goed had afgewassen. Ook zou hij tijdens een van zijn woede-uitbarstingen een stofzuiger naar haar hoofd hebben gegooid.

Lees ook
‘Naar huis gestuurd met pijnstillers’: Dylan (9) sterft

Frequent en lange tijd
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf ook rekening gehouden met het advies van de reclassering. En dat het misbruik vaak en over een lange periode plaatsvond, speelt ook mee in het vonnis.
Een contactverbod heeft de rechtbank niet opgelegd, omdat de vader op zitting al heeft aangegeven geen contact meer te willen met zijn dochter.

Vrouw krijgt al weken meerdere enveloppen met honderden euro’s

Kind (9) maandenlang vastgehouden in kleine, donkere ruimte