in

Toerist (19) verliest twee vingers na spinnenbeet Ibiza

Een Britse 19-jarige toerist moet zeker twee vingers laten amputeren nadat hij tijdens zijn vakantie op Ibiza door een spin werd gebeten. Dat gebeurde toen hij op het strand naar de zonsondergang keek. „Ik werd de volgende ochtend om 5 uur wakker met een brandende en opgezwollen hand”, aldus de tiener.

De tiener ging diezelfde ochtend nog naar een gezondheidscentrum op het eiland, waar hij een injectie kreeg. Toen dat niet hielp is hij overgebracht naar het Can Misses-ziekenhuis. „Ik raakte in paniek toen mijn handen steeds paarser werden en de dokters mij vertelden dat ze nog nooit zoiets gezien hadden,” vertelt de tiener aan lokale media.

Lees ook
Vrouw komt er na 40 jaar achter dat ze incestkind is

Bruine vioolspin
Medici legden hem aan het infuus en voerden een reeks tests uit, waarna bleek dat hij was gebeten door een giftige bruine vioolspin. De tiener moet nu, zodra zijn hand genezen is, een operatie ondergaan waarbij twee vingers en een deel van een andere vinger worden geamputeerd.

Lees ook
Vrouw is buurman Tim helemaal zat: Hij schreeuwt en zingt keihard tijdens poepen

Het gif van een vioolspin breekt zacht weefsel af. Het kan maanden duren tot wonden, veroorzaakt door een beet, genezen. Ook houdt men er vaak diepe littekens aan over. De spinnen komen vooral voor in de Verenigde Staten.

Rotterdammer (23) sloeg ‘kutwijf’ van de ambulance die zijn moeder hielp: ‘Stank voor dank’

Gevangene doodt celgenoot die zijn zus verkrachtte