in

Tim den Besten (36) ernstig ziek door zeldzame kanker: Niet lang meer te leven

Programmamaker Tim den Besten lijdt aan een zeldzame vorm van kanker. Dat heeft zijn advocaat laten weten namens Den Besten en zijn familie.

“De precieze diagnose is recent vastgesteld en momenteel worden de uitslagen van de laatste onderzoeken afgewacht, voordat met behandeling kan worden begonnen”, staat in een verklaring.

Lees ook
Vader stond langs de lijn toen hij naar huis werd geroepen: zijn zoon Jarno (19) was verongelukt

Volgens zijn advocaat ondervindt de 36-jarige programmamaker niet alleen de lichamelijke gevolgen, maar heeft de ziekte ook een grote impact op zijn geestelijke gezondheid.

Eerder vandaag bracht VPRO al naar buiten dat de opnames van het programma Timmyland waren stilgelegd omdat de programmamaker “ernstig ziek” is. In het kinderprogramma Timmyland onderzoekt de presentator hoe is het om een eigen land op te richten en onderzoekt hij wat daar allemaal voor nodig is.

Lees ook
Pestkoppen dwingen Amy (14) om uit het leven stappen

100 dagen
In een van zijn eerdere programma’s, Tims^tent, nodigde Den Besten op de camping verschillende gasten uit met wie hij een dag of avond doorbracht, en gesprekken voerde. Samen met medepresentator Nicolaas Veul werden eerder dit jaar de opnames van de nieuwe programmaserie 100 dagen in de vergeten wijk afgerond.

In deze reeks gaan de twee programmamakers aan de slag als sociaal werker. Eerder maakten de twee de series 100 dagen voor de klas en 100 dagen in je hoofd, over het onderwijs en de psychiatrie.

Kleuter (5) dodelijk getroffen door omgevallen tak

Man dood na val uit flat Heerlen bij poging abseilen