in

Tiener slaat jongen (9) hersenschudding en gebroken neus omdat bal op patat valt

Een 13-jarige jongen heeft zichzelf op dinsdag bij de politie aangegeven in verband met de brute mishandeling van een 9-jarige jongen, nadat deze laatste per ongeluk een bal op de zak patat van de oudere jongen gooide.

Het voorval vond plaats afgelopen zaterdagmiddag op de Meester Nieuwenhuijsenbrug. Buurtbewoner Mike Bruce was getuige van het incident en beschreef het als een snelle omslag in de sfeer. “Het jongetje ging meteen naar de grond. Het bloed spoot uit zijn neus,” vertelde Bruce aan het AD. Het slachtoffertje liep een gebroken neus en een hersenschudding op door de klap.

Lees ook
Heel veel sneeuw verwacht in delen van het land

De 13-jarige verdachte was na de mishandeling gevlucht maar meldde zichzelf bij de politie nadat een van zijn ouders hem herkende op een politievideo die was verspreid via sociale media. Hij wordt momenteel verhoord in verband met de zaak.

Bruce, die als buurtbewoner direct ingreep na het incident, staat in contact met de ouders van het slachtoffer om te zorgen dat hij de nodige ondersteuning krijgt. Hij benadrukte de ernst van de situatie, waarbij het jonge slachtoffer zelfs delen van het incident lijkt te zijn vergeten door de impact van de klap.

Lees ook
Dit is waarom je chips de laatste tijd anders smaakt

De politie had enkele dagen na de mishandeling een oproep gedaan om de jongeman te vinden, waarbij een signalement van de verdachte werd verspreid. De oproep leidde tot succes toen een van de ouders van de verdachte de zoon herkende en hem aanmoedigde om zichzelf aan te geven.

Waterleiding barst terwijl koppel op reis is, zoon filmt verwoesting

Vrouw belt 112 met klacht over pizza: ‘Ze was bloedserieus’