in

Tiener (15) in zijn borst geschoten in Den Bosch, politie zoekt twee daders

s-Hertogenbosch – Donderdagavond, ergens tussen half negen en kwart voor negen, werd een 15-jarige jongen uit Etten-Leur zwaargewond aangetroffen op de Van Grobbendoncklaan, nabij de Ophoviuslaan. Hij bleek te zijn neergeschoten. Wij startten meteen een onderzoek naar dit schietincident en zijn op zoek naar de daders. Wie kan ons meer vertellen over wat er is gebeurd en de mogelijke achtergrond daarvan?

Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij aan zijn letsel werd behandeld. Hij is buiten levensgevaar. De jongen werd door een passant aangetroffen, die de hulpdiensten alarmeerde. Vooralsnog is veel onduidelijk en hebben we nog veel vragen. We zijn op basis van het eerste onderzoek op zoek naar twee verdachten. Eén van hen zou een bril dragen, lang haar hebben en een donkergroene jas hebben aangehad. De andere verdachte had een witte capuchon en een zwarte pet. Het is niet duidelijk waar ze na de schietpartij zijn gebleven. Van hen ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Lees ook
Je kunt nu een scheetpomp kopen die je windjes opzuigt voordat ze beginnen te ruiken

Getuigen
We zijn op zoek naar mensen die meer weten over dit schietincident. Uiteraard komen we graag in contact met mensen die op of nabij de plaats delict iets gezien of gehoord hebben. Wie slaat aan op het verdachte duo, misschien in combinatie met het beperkte signalement? Wie kan meer zeggen over een mogelijk motief? Het slachtoffer komt weliswaar uit Etten-Leur, maar verblijft regelmatig in Den Bosch. Elk beetje informatie dat ons kan helpen de daders te vinden is welkom.

Lees ook
9 gevaarlijke tattoos waardoor je in de problemen kunt raken omdat je de betekenis niet weet

Omstanders filmen reanimatie Heerlen: waarom doen mensen zoiets?

Vermiste Luca (26) dood gevonden tussen woonboten