in

Terras vraagt 10 euro voor stoelen in de zon, terwijl zitten in de schaduw gratis is

Inwoners en bezoekers van het Spaanse Sevilla worden geconfronteerd met een opmerkelijke situatie.

Een restaurant in de stad heeft besloten om een toeslag van 10 euro te vragen voor stoelen die in de zon staan. Gelukkig blijft het zitten in de schaduw nog steeds gratis.

Dit incident lijkt echter geen geïsoleerd geval te zijn. Er zijn meer horecagelegenheden in Sevilla die extra kosten in rekening brengen voor wat ze beschouwen als ‘premium stoelen’ die in het zonlicht staan.

Volgens rapporten groeit het aantal ontevreden klanten dat hun frustratie uit over deze extra kosten.

Een teleurgestelde toerist deelde haar ervaring online en bekritiseerde het feit dat ze niet mocht plaatsnemen op stoelen in de zon, die blijkbaar waren ‘gereserveerd’ voor andere gasten tegen een meerprijs van 10 euro.

Ze merkte op dat het extra storend was omdat een groot deel van het terras in de zon leeg was.

Lees ook
Automobilist gooit konijntje uit rijdende auto

Een lokale bewoner uitte zijn ongenoegen over de toeslag en vreest dat dit toeristen kan afschrikken.

Hij beschouwt de situatie als een gebrek aan respect voor de bezoekers die naar Sevilla komen om geld uit te geven.

Dit sentiment wordt gedeeld door andere inwoners van de stad, die zich verontwaardigd voelen over deze praktijken.

Sommige inwoners hebben zelfs gedreigd om de hele tafel mee naar huis te nemen als hen 10 euro in rekening wordt gebracht voor een stoel.

Op sociale media is er een golf van verontwaardiging ontstaan, waarbij inwoners antwoorden eisen van restaurants die stoelen in de zon reserveren tegen extra kosten.

Hoewel het niet duidelijk is hoeveel restaurants in Sevilla momenteel deze toeslag hanteren, adviseren mensen die de stad willen bezoeken om vooraf online te zoeken naar restaurants die mogelijk extra kosten in rekening brengen voor zitplaatsen in de zon.

Het debat over deze praktijk laait verder op, met velen die hun ongenoegen uiten over wat zij beschouwen als een onredelijke toeslag.

Sommige mensen vragen zich af of het ethisch is om extra te betalen voor iets wat in wezen een natuurlijk fenomeen is, zoals zonlicht.

Lees ook
Vermiste Samed (33) uit Apeldoorn na ruim een week gevonden

Anderen maken zich zorgen over de mogelijke negatieve impact op het toerisme in Sevilla.

Als bezoekers worden ontmoedigd door dergelijke praktijken, kan dit uiteindelijk leiden tot een daling van de inkomsten voor de horeca en andere lokale bedrijven die afhankelijk zijn van toerisme.

In reactie op de controverse heeft een aantal restaurants in Sevilla aangegeven dat ze geen extra kosten zullen rekenen voor stoelen in de zon.

Ze begrijpen de bezorgdheid van zowel de lokale bevolking als de bezoekers en willen hun gasten een gastvrije en eerlijke ervaring bieden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle restaurants in Sevilla betrokken zijn bij deze praktijk.

Veel etablissementen blijven hun gasten gastvrij ontvangen zonder extra kosten voor zitplaatsen in de zon.

Desondanks blijft het incident een gespreksonderwerp in de stad en daarbuiten, waarbij mensen zich afvragen wat dit zegt over de horeca-industrie en de relatie tussen bedrijven en klanten.

De kwestie benadrukt ook de groeiende behoefte aan transparantie en eerlijkheid in de dienstverlening, zowel in Sevilla als wereldwijd.

GTST-acteur betrokken bij zeer ernstig verkeersongeval

Moeder gaat op vakantie en laat baby 10 dagen alleen thuis: Baby overleden