in

Straatverkopers met zielige hondjes rukken op: ‘Diertje zit in de ijskou uitgebuit voor geld’

Rotterdam – De politie vraagt het publiek melding te maken van straatverkopers met jonge hondjes. Deze week is voor de tweede keer dit jaar een puppy in beslag genomen omdat het baasje niet over de juiste papieren voor het beestje beschikte. De puppy’s gaan dood door de kou en worden snel vervangen door nieuwe jonge puppy’s zonder de juiste papieren zodat men de straatverkopers zielig gaan vinden. De honden worden dus letterlijk uitgebuit voor het geld terwijl ze uren in de kou moeten wachten.

Eerder dit jaar heeft de politie in Rotterdam-Oost al een puppy in beslag genomen bij Winkelcentrum Alexandrium. Dit hondje is nu herplaatst en heeft een fijn huisje. Afgelopen week werd er een straatkrantverkoopster met een puppy gezien in Winkelcentrum Koperwiek in Capelle aan den IJssel.

Lees ook
Kimberley doet blaastest op portofoon agent en gaat viraal

Onjuiste vaccinaties
Uit dit onderzoek bleek dat de puppy te vroeg naar Nederland gebracht was met de onjuiste vaccinaties. Tevens niet geregistreerd bij het RVO bij aankomst in Nederland. Omdat dit een gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid is de puppy in overleg met de officier van justitie in beslag genomen.

Lees ook
Vrouw neergeschoten door stel met baby in buggy

Als het baasje binnen een bepaald termijn kan aantonen dat de puppy toch wel legaal naar Nederland is gebracht, kan de beslissing herzien worden. Mocht er geen bezwaarschrift komen, dan wordt de hond herplaatst in Nederland.

Steeds groter probleem
De politie laat weten: ‘Straatkrantverkopers met puppy’s in ons werkgebied worden een steeds groter probleem. Vaak hebben de verkopers om de paar maanden een andere puppy bij zich. Tot nu toe zijn alle puppy’s bij controle niet in orde qua papieren en/of qua gezondheid. Gelieve meldingen te maken van straatkrantverkopers met honden! Zo kunnen wij ze controleren en dus actie ondernemen.’

Versiering die al jarenlang in tuin van echtpaar staat, blijkt bom die op scherp staat

Ongeloof bij vrienden na overlijden Patrick (27) tijdens training