in

Steward plakt iPhone aan binnenkant toilet om 14-jarig meisje te filmen

BOSTON – Een steward heeft op een binnenlandse vlucht in de VS geprobeerd om een tienermeisje te filmen terwijl ze naar het toilet ging, zo schrijft de New York Post.

De feiten vonden plaats op 2 september, op een vlucht van American Airlines tussen Charlotte, in de staat North Carolina, en Boston, in de staat Massachusetts. Het 14-jarige meisje stond in de rij voor het toilet in de economy-klasse toen een steward haar benaderde en zei dat ze het toilet in eerste klasse mocht gebruiken.

De man gebruikte dat toilet vervolgens eerst zelf nog, naar eigen zeggen om nog snel even zijn handen te wassen. Toen hij weer buiten kwam, zei hij tegen het meisje dat het toiletdeksel kapot was, maar dat ze zich daar niets van moest aantrekken.

Lees ook
Husky bijt baby van 3 maanden dood

Het meisje zag in het toilet meteen dat er een smartphone – waarvan de flash actief was – vastgeplakt was aan het toiletdeksel, bedekt met een tape waarop slordig ’seat broken’ (’deksel kapot’) was geschreven.

Het meisje reageerde – volgens een aanklacht die deze week werd ingediend bij het Amerikaanse gerecht – „geschokt en bang”. De familie van het meisje bracht de politie van Massachusetts nog tijdens de vlucht op de hoogte van „een potentieel misdrijf”.

De moeder van het meisje ging snel naar het toilet, maar de telefoon was al verdwenen. De vader van de bange tiener confronteerde de mannelijke steward en vroeg om zijn telefoon te zien. „Hij trok helemaal wit weg”, zo staat in het rechtbankverslag. „Hij zei: Ik weet niet waar je het over hebt. Ik heb hier niets mee te maken.” De steward liep naar voren om zijn telefoon te pakken en begon furieus te typen. Daarna liet hij de telefoon zien aan de ouders, maar zij vonden geen foto’s van hun dochter.

Lees ook
Van Matthias mag je s*ks met zijn vriendin Zoë hebben: Ik wordt daar gelukkig van

Na de landing contacteerde het gezin de FBI.

Bewijs
Volgens American Airlines werd de steward na de vlucht meteen op non-actief gezet en heeft de man sindsdien niet meer gewerkt. „We nemen deze zaak heel serieus, en werken volledig samen met de autoriteiten. Veiligheid is onze hoogste prioriteit”, klinkt het in een persbericht.

Volgens de advocaten van de familie van het meisje maakte American Airlines echter ook een fout door de smartphone niet in beslag te nemen, waardoor de man potentieel bewijs kon vernietigen. Volgens een FBI-agent kon de man niet ter plekke gearresteerd worden, omdat er geen fotografisch bewijs op zijn telefoon gevonden werd.

Goed nieuws! Ouders ongeval A1 nu gelukkig stabiel

Starbucks sluit alle filialen in Marokko, Gaza-boycot was genadeslag