in

Stervende dame neemt afscheid van papegaai: reactie van vogel breekt wereldwijd harten

Het verlies van onze beste vriend is altijd een emotionele uitdaging, ongeacht of we er al dan niet op voorbereid zijn. De pijn van verlies beperkt zich niet tot mensen; ook dieren hebben het vermogen om verdriet te ervaren.

Wist je bijvoorbeeld dat papegaaien enkele van de meest emotioneel intelligente wezens op aarde zijn? Wanneer ze iemand verliezen van wie ze houden, ervaren ze diepgaand verdriet.

Lees ook
Politie doet inval bij Gerard Joling: ‘Zanger opgepakt’

Recentelijk heeft de papegaai Sinbad dit moeten doormaken met zijn eigenaar, met wie hij 25 jaar van zijn leven heeft gedeeld.

Net als veel dieren had Sinbad een sterke band met zijn eigenaar. Hoewel hij normaal gesproken een plezierige en vrolijke vogel is, leek hij te begrijpen dat de situatie ernstig was toen zijn geliefde op haar sterfbed lag, getuige zijn opvallende stilte.

Dit gedrag wordt geïnterpreteerd als een teken van de diepgaande empathie die vogels voelen voor hun eigenaren. Papegaaien kunnen zelfs depressies ervaren na het verlies van een dierbare, vergelijkbaar met hoe mensen dat zouden doen. Er bestaat zelfs antidepressiva voor vogels.

Lees ook
Jongen (9) raakt zwaargewond door spelen met vuurwerk in speeltuin Oss

Het aangrijpende moment, vastgelegd door de dochter van de stervende, toont Sinbad die wordt binnengebracht voor een laatste afscheid. Duidelijk wil hij enkel aan de zijde van zijn eigenaar zijn en haar laten weten hoeveel ze voor hem betekent. Terwijl hij op haar buik zit, deelt ze met hem haar liefde. Als je deze video kunt bekijken zonder emotioneel te worden, ben je sterker dan ik.

Slimme baas pakt personeel terug die toilet vervuilen onder werktijd

Vader van 7 kinderen verlaat gezin en gaat nu door het leven als 6-jarig meisje