in

Steeds meer klachten over pakketbezorgers: pakketjes over de schutting en door het raam

Het afleveren van pakketten levert vaak discussie op in Nederland, al gaat het meestal wel goed met de bezorging. Soms gebeuren er echter dingen die klanten flink van streek maken omdat hun pakketten onzorgvuldig zijn afgehandeld. Zo was er laatst gedoe toen bij een afhaalpunt in Rijen pakketten gewoon voor een dichte deur werden neergezet, en dat riep een hoop klachten op.

Voornamelijk klagen mensen over PostNL, de grootste pakketdienst hier. Maar ook DHL krijgt flinke kritiek. Neem het geval van Lieke Flipsen, waarbij haar pakketten in de vuilnisbak waren geworpen en zelfs door een open raam bij de babykamer naar binnen waren gegooid.

Lees ook
Man (36) hakt onder invloed van drank en drugs kop van zijn kat eraf

Kim Metselaars maakt ook melding van een incident waarbij haar nieuwe schoenen over de schutting waren gegooid en helemaal doorweekt raakten. In flatgebouwen lijkt het gebruikelijk dat bezorgers pakketten gewoon in de hal achterlaten zonder te kloppen, zoals Jacqueline Kivits uit Oosterhout ondervond met haar onaangekondigde pakjes.

De Consumentenbond laat weten dat de klachten weliswaar afnemen, maar dat het nog steeds regelmatig misgaat. Joyce Donat, de woordvoerder, benoemt dat vooral klachten over niet bezorgde pakketten of de beweringen van ‘niet thuis’ van de bezorger, veel voorkomen.

Lees ook
‘Rennende rukker’ eindelijk opgepakt

Ruud Wassenaar, die aan het hoofd staat van de belangenvereniging voor Pakket Distributie, geeft aan dat de belangrijkste oorzaak van deze problemen de hoge werkdruk is. Hij zegt dat bezorgers gebonden zijn aan strakke schema’s en dat elk oponthoud hen geld kost. We hebben de grootste bezorgdiensten om een reactie gevraagd.

DHL gaf toe dat ze soms fouten maken, terwijl PostNL ontkende dat er sprake is van hoge werkdruk en benadrukte dat de meeste leveringen goed verlopen. In een tijd waarin online bestellingen alleen maar toenemen, is het cruciaal dat de pakketbezorging vlekkeloos verloopt. Heb jij ook zoiets meegemaakt? Deel je ervaring in de reacties en help mee aan het verbeteren van de service!

Herinner jij je dit nog? Historische speelgoed wat de jeugd van nu niet kent!

9 nostalgische dingen uit het verleden die ons weer jong laten voelen