in

Schokkende overeenkomsten: Émile (2) vermist, 34 jaar na verdwijning van 3-jarige Yannis in dezelfde regio

De verdwijning van Émile (2) doet de bewoners van het Franse dorp Ganagobie, op zo’n zestig kilometer van de plek waar de peuter vermist raakte, denken aan een gelijkaardige verdwijning 34 jaar geleden. De toen 3-jarige Yannis Moré verdween onder soortgelijke omstandigheden en werd nooit gevonden. “Het roept nare herinneringen op”, aldus Sylvie Belmonte, de burgemeester van het dorp.

Yannis verdween op 2 mei 1989 in Ganagobie, een klein dorp met ongeveer negentig inwoners, terwijl hij aan het spelen was met zijn broers op een paar meter afstand van hun huis. De jongen werd nooit teruggevonden en er werd geen verdachte aangewezen. Ten tijde van het drama bekleedde Sylvie Belmonte de functie van gemeentesecretaris. Vanwege haar betrokkenheid bij het onderzoek raakt het huidige voorval haar diep.

Lees ook
Heb je geld gevonden? Dit is wat je dan verplicht moet doen

Net zoals destijds in Le Vernet stond de hele dorpsgemeenschap klaar om te helpen zoeken naar de peuter. Desondanks bleef de jongen onvindbaar en werden er geen aanwijzingen ontdekt. Pas een jaar later werden de kleren die Yannis droeg op het moment van zijn verdwijning in een bos gevonden, hoewel er al eerder opgravingen hadden plaatsgevonden in het gebied tijdens de zoekacties. Of hij ontvoerd werd, hebben de onderzoekers nooit kunnen achterhalen.

Het is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van het dorp. Sylvie Belmonte deelde haar gedachten met nieuwszender ‘BFMTV’: ‘Het is een echt drama, waar we nog steeds over praten.’ Zodra ze het nieuws over Émile hoorde, nam ze direct contact op met haar ambtsgenoot in Le Vernet. ‘Onze gedachten zijn bij de familie van de kleine Émile, evenals bij de moeder van kleine Yannis’, verklaarde Belmonte geëmotioneerd tegenover een Franse nieuwssite. ‘We hopen dat dit kleine kind gevonden wordt, maar naarmate de dagen verstrijken, wordt het steeds complexer.’

Lees ook
Politie vindt peuters van 2 en 3 alleen op straat in stromende regen: ‘Meisje kroop in slaapzakje rond’

Crimineel onderzoek
Vandaag zijn onderzoekers begonnen met het analyseren van de gegevens die de afgelopen dagen zijn verzameld tijdens de zoekacties naar de 2-jarige Émile in het Franse dorp Le Vernet. De procureur meldt dat ‘geen enkele theorie wordt uitgesloten’ en dat ook het criminele spoor nu wordt onderzocht.

De jongen verdween afgelopen zaterdag nadat hij even aan de aandacht van zijn grootouders was ontsnapt. Sinds gisteravond zijn de zoekacties ‘definitief’ gestaakt.

Vader van vermiste peuter Emile onder vuur op sociale media

Foto’s: Nicol Kremers plaatst ‘per ongeluk’ OnlyFans-foto’s op Instagram!