in

Scheidsrechter (66) in kritieke toestand na onwel worden tijdens jeugdwedstrijd

Een 66-jarige scheidsrechter werd tijdens de jeugdwedstrijd tussen MSC uit Meppel en FC Wolvega plotseling onwel, waarna de hulpdiensten met spoed werden opgeroepen, inclusief een traumahelikopter. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

De voorzitter van MSC, Arjan Jonkers, reageerde geschokt op het voorval. “Deze man had geen enkele voorgeschiedenis van gezondheidsproblemen, het kwam compleet onverwacht. Net voor de rust zakte hij plotseling in elkaar.”, zegt hij tegen het AD.

Lees ook
Lichaam van vermist meisje (10) vlak over de grens getroffen

De jonge spelers van beide Onder 17-teams, begeleiders en trainers handelden onmiddellijk en begonnen met reanimeren. Jonkers benadrukte het belang van hun snelle reactie. “We hebben protocollen voor dit soort situaties. Helaas hebben we recent ervaring opgedaan met een speler van ons 35-plus team. Ik ben in ieder geval dankbaar dat iedereen heeft gedaan wat nodig was. Kennis hebben is één ding, maar actie ondernemen is een tweede.”

Lees ook
Bahar (20) pleegt zelfmoord na ruzie met vriend: ‘Ik heb je nooit bedrogen’

Een wijkagent uitte zijn lof op Instagram voor het snelle optreden van de aanwezigen. “Namens ons wil ik de trainers, begeleiders en spelers van beide teams, evenals alle anderen, enorm complimenteren voor hun fantastische inzet. Van degenen die direct begonnen met reanimeren tot de spelers die de scheidsrechter afschermden, degenen die de AED haalden en de mensen die de hulpdiensten opvingen.”

Op dit moment meldde Jonkers dat de scheidsrechter zelfstandig ademt, maar nog niet bij bewustzijn is.

Onverwachte breuk voor André Hazes

Vrouw trouwt met tandeloze miljardair die haar in het geheim enkele stappen voor is!