in

Sanne is 23 en verdient zesduizend euro netto

Voor de een is geld een bron van plezier, voor de ander juist een grote zorg. In de rubriek Kasboek opent een lezer elke week zijn of haar persoonlijk huishoudboekje. Hoeveel geld komt er binnen? En blijft er aan het einde van de maand nog wat over?

Beroep: businesscoach

Netto inkomen: 5000-6000 euro

Vaste lasten: 2000 euro

Sparen: 2000-3000 euro.

Toen & nu
,,Vanaf mijn twaalfde heb ik veel baantjes gehad: krantenbezorger, supermarktmedewerker en later blogger, fotograaf en model. Het keerpunt was dat ik ontdekte dat het goed is om jezelf te bevrijden van aangeleerde ideeën.

Zoals dat je in loondienst moet werken. Ik ben heel hard gaan werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en zorgde al tijdens mijn studie Media, Informatie en Communicatie dat ik mijn eigen tijd kon indelen door uitzendwerk te doen en mijn eerste onderneming te starten.

Vrijheid op alle vlakken vind ik belangrijk. Na mijn studie wilde ik niet voor een baas gaan werken. Ik ben voor mezelf begonnen en ik help nu andere ondernemers om hun talenten meer vanuit hun intuïtie en hun hart te gebruiken.”

Lees ook
Famke Louise laat niets aan je verbeelding over met deze foto:

Budget
,,Ik verdien meer dan ik had verwacht. Van mijn inkomen kan ik fijn leven en ook nog fijn sparen.

Ik hou ervan om mijn geld uit te geven aan dingen die je niet elke dag doet zoals een weekendje weg, naar de sauna of een massage nemen. Ik ga bewust met mijn geld om.

Ik koop alleen iets als ik er echt heel blij van word, niet omdat het in de aanbieding is. Wel kijk ik eerder naar kwaliteit en gezondheid dan naar prijs.”

Overzicht
,,Via een potjessysteem spaar ik voor onder meer reizen, educatie, een huis en mijn oude dag.

Een fijne manier om overzicht te houden en mezelf op alle vlakken te kunnen voorzien van wat ik nodig heb.

Ik was altijd een spaarder, maar ik heb nu ook echt plezier in geld uitgeven aan de dingen waarvan ik blij word zonder dat ik me er schuldig over voel. Juist daardoor zie ik mijn bankrekening maar ook mezelf als persoon groeien.”

Financiële misser
,,Ik heb een tijdje een platform voor vrouwen gehad en kocht toen een cursus voor zo’n 600 euro over hoe je een community opbouwt.

Lees ook
Natasha kreeg een s*ksuele relatie met haar eigen vader

Maar al die strategieën en regeltjes over welke advertenties je moest plaatsen en wat je moest schrijven, waren eigenlijk niks voor mij.

Ik doe veel liever dingen vanuit mijn gevoel. Ik heb er wel veel van geleerd omdat het de eerste keer was dat ik een grote investering in mezelf durfde te doen. Dat doe ik nu vaker.”

Duurste aankoop
,,De businesscoach die ik afgelopen jaar inschakelde, kostte me 7000 euro voor acht maanden. Dat was het helemaal waard, want ik heb zoveel geleerd en gedaan.

Zo schreef ik een kinderboek, ben ik als spreker op events uitgenodigd, bouwde ik in korte tijd een business op en ben ik als persoon gegroeid. Mijn duurste privé-uitgave was een reis naar Australië in 2015.”

Ik droom van…
,,Ik heb nog zoveel dromen, maar mijn allergrootste is een woning in Nederland en eentje in een land waar het mooi weer is.

Een groot huis, want ik ben echt een familiemens. Uiteindelijk hoop ik ook op een leuke partner en een gezinnetje.

Ook een droom: meer schrijven. Eerder maakte ik een kinderboek over zelfvertrouwen en bewustzijn, Mijn hart is altijd blij. Is dat tovenarij? Momenteel werk ik aan een nieuw boek.”

Met dit komkommer dieet kun je in 2 weken 7 kilo afvallen!

Moeder vraagt gebeden voor dochter nadat haar vriend haar in coma slaat